Presentatie 'Mijn grote schuld' – Laurens Ham

Op 2 september presenteren deBuren en Laurens Ham zijn debuutbundel Mijn grote schuld in de grote zaal van Cultureel Podium Kargadoor in Utrecht. 

Laurens nodigt andere makers uit, zoals Maartje Smits en Lies Van Gasse, die bezig zijn met thema's die raken aan de thema's uit zijn eigen bundel: toerisme en de impact van ervan, zowel in politieke als in ecologische zin, stedelijkheid versus natuurlijkheid. De thema's lopen als een rode draad doorheen de avond, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Nederlands- en Limburgstalige singer-songwriter Harold KMatthijs de Ridder leidt de avond in. 

Langzaam terugkruipen. Op rupsbanden.
Langzaam je broek laten zakken en de wereld
een stok geven om mee te slaan.
 
Genietende ogen niet te vroeg sluiten. Krom je
vingers er maar omheen. Draai hoofd, draai been.
De meesten willen te vroeg los. Span je wil je.
 
(Uit: Mijn grote schuld, Laurens Ham)

 

In Mijn grote schuld wordt een unheimliche wereld opgeroepen waarin alle grenzen zijn weggevallen. Een toerist op safari dresseert zijn aap en is tegelijk aan hem onderworpen. In een fascistische droomstad vloeien klassiek-Romeins verleden en hedendaagse politiek samen. Mensen trekken rond in een oneindige woestijn nadat het toerisme vernietigend heeft toegeslagen.


Met zes verhalende en klankrijke reeksen laat Laurens Ham in zijn debuutbundel zien hoe we door onze reizen ingrijpen in de wereld om ons heen. Wanneer we goed kijken, blijkt alles in de wereld met alles samen te hangen: heden en verleden, mens en dier, toerist en bekekene.

Organisatie: deBuren, Wereldbibliotheek en Laurens Ham
Literatuur

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Reserveren kan via een mailtje naar Nieuw Amsterdam zaterdag 02 september 2017 20:00 - 22:30