VoxPop deBuren: radicalisering

Eerste editie van onze nieuwe debatreeks


In samenwerking met Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) organiseren we op de valreep van de zomer de eerste editie van onze nieuwe reeks VoxPop deBuren.

In Amsterdam en Brussel vinden tegelijkertijd twee debatten plaats over hetzelfde onderwerp. Via onder andere een livestream en twitter ontlokken we interactie tussen de twee locaties.

 

VoxPop deBuren #1: radicalisering

Het onderwerp van deze eerste aflevering van VoxPop is radicalisering. Hoe wordt hiermee omgegaan in Amsterdam en hoe in Brussel? Wat kunnen betrokkenen in beide steden van elkaar opsteken? Na een korte stand van zaken volgt een discussie met experts en wijkbewoners.

 

VoxPop deBuren koppelt het debat in Nederland en België

In Nederland zitten Nederlandse sprekers op het podium, in Brussel Vlaamse. De bedoeling is te bekijken hoe het debat in Amsterdam verloopt en hoe hier. Zowel wat er op het podium gezegd wordt als de inbreng vanuit de zaal spelen een rol. De ene locatie levert zo nu en dan input voor de andere, door middel van citaten van sprekers of publiek.  Aan het einde van de avond vergelijken we de standpunten en uitkomsten.

Naar aanloop van de debatavond zullen we ook het publiek van deBuren en Pakhuis de Zwijger via social media vragen om input voor het debat in de vorm van suggesties voor vragen aan de moderator.

 

Meer informatie over de eerste editie van VoxPop volgt binnenkort.

Deelnemen aan de discussie? Schrijf je nu alvast in en volg de updates via Facebook en onze website.

 

Organisatie: deBuren en Pakhuis de Zwijger

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: