De Kortste Nacht 2017

De beste Vlaamse en Nederlandse kortfilms van het voorbije jaar!
Kastaars, Jasmine Elsen


Net als vorig jaar gaan we de kortste nacht - de midzomer - in door het kortste filmformat te vieren. Het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en Go Short in Nijmegen selecteerden samen de beste kortfilms uit Vlaanderen en Nederland van het voorbije jaar. Zoals vorige keer nodigen we enkele makers uit voor een korte babbel met het publiek. Welkom!

 

The Origin of Trouble (NL, Tessa Pope)

Een moeilijke band met een vader die plots verdween. Hoe ga je daarmee om? Tessa Pope legt de puzzel door middel van archiefmateriaal en gesprekken met familieleden. Een bekroonde documentaire over familie, liefde, hoop en verlies.

 

Downside Up (BE, Peter Ghesquière)

De wereld wordt bevolkt door mensen met het syndroom van Down. Tot op een dag een jongen geboren wordt die anders is. Hij is niet ‘normaal', ziet er een klein beetje anders uit en gedraagt zich wat apart.

 

Amuse (NL, Jonne Covers en Ivo van Aart)

Een restaurant zit afgeladen vol met gezellig pratende mensen... of zo lijkt het toch. Flashmob of dansfantasie? Een ode aan de verbeelding!


Catherine (BE, Britt Raes)

Catherine is dol op huisdieren. Haar kat is haar allerbeste vriend! Als kind wordt ze gepest en voelt ze zich alleen. Haar kat is haar steun en toeverlaat. Hoe ouder Catherine wordt, hoe meer ze verandert in een gekke kattenvrouw. Zal ze ooit vriendschap vinden, of liefde? Catherine vertelt het bitterzoete levensverhaal van een lief klein meisje dat opgroeit tot een crazy cat lady.

Catherine - trailer from Creative Conspiracy (CC) on Vimeo.

 


Green Screen Gringo (NL, Douwe Dijkstra)

Een Nederlandse filmmaker gewapend met een camera en een groen scherm schetst een portret van het mooie maar turbulente Brazilië. 

 

Kastaars (BE, Jasmine Elsen)

In een flatgebouw zijn de bewoners volledig in zichzelf gekeerd, ze kijken nooit naar buiten en zien de kip niet die daar regelmatig voorbij fladdert. De kip heeft boven op het dak een nest waar ze haar eieren uitbroedt. Op een dag worden de eieren gestolen.

 

Extrapolate (NL/JP, Johan Rijpma)

In deze prachtige animatiefilm wordt het verhaal verteld door een handgetekende lijn die groeit, buigt, wenkt en verandert. Abstract? Ja en nee, kijk en associeer naar hartelust.  

 

Sweet Dumplings (BE, Lai Kin Chang)

Yin en Lee maken dumplings in de keuken van hun restaurant. Yin kneedt zorgvuldig het deeg en Lee maakt de vulling. In alle stilte zijn ze verzonken in hun eigen herinneringen. Sweet dumplings waren het lievelingseten van hun dochter Tim Tim, die drie jaar geleden gestorven is.

 

In Kropsdam is iedereen gelukkig (NL, Joren Molter)

In het kleine gehucht Kropsdam kan je maar beter geen zoete broodjes bakken met groene jongens. Dat ondervindt de brave Lammert wanneer hij van de foute taart eet.


Boi (BE, Anthony Nti)

Twee jonge Bulgaarse broertjes, Boiko en Luka, helpen hun oom die in België metaalschroot verzamelt. Tijdens een werkdag wordt hun relatie op de proef gesteld.

 

deBuren i.s.m. Internationaal Kortfilmfestival Leuven en Go Short 

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: