Boekpresentatie SIGINT van Ken Babstock

Met citybook van Monika Rinck en voordrachten van Jeske van der Velden en Mustafa Stitou

Als feestelijke afsluiting van een tweedaagse internationale conferentie over een nieuwe canon voor de wereldpoëzie organiseren Terras, Perdu en deBuren een avond vol gedichten. De hoofdrol is weggelegd voor de de Canadese dichter en Griffin-prijswinnaar Ken Babstock die in aanwezigheid van zijn vertaler Jeske van der Velden zijn nieuwe tweetalige bundel SIGINT presenteert.

Naast Ken Babstock leest de Berlijnse dichter Monika Rinck voor, van wie eerder in dezelfde Terras-reeks de Honingprotocollen verschenen in de vertaling van Miek Zwamborn. deBuren kent Rinck van haar gewaardeerde citybook over Karlsruhe dat eveneens in Terras verscheen. Ook Mustafa Stitou zal voordragen.

Ken Babstock
(1970), dichter. Publicaties: Mean (1999), Days into Flatspin (2001), Airstream Land Yacht (2006), Methodist Hatchet (2012), On Malice (2014). Stipendiaat van het Berliner Künstlerprogramm (DAAD) in 2011. Winnaar van de Griffin Poetry Prize 2012. Babstock woont in Toronto.

Monika Rinck (1969) geldt als de koningin van de hedendaagse Duitse poëzie. Recentste publicaties: Risiko und Idiotie en Lieder für die letzte Runde (2015), Honigprotokolle (2012). Voor deBuren schreef ze het citybook Kantelbeeld Karsruhe.

Mustafa Stitou (1974), dichter. Publicaties: Mijn vormen (1992), Mijn gedichten (1998), Varkensroze ansichten (2003), Tempel (2013). Winnaar van de VSB-poëzieprijs in 2004. Mustafa verbleef in 2016 aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en schreef er de reeks 'Relieken'.

SIGINT Een hedendaagse klassieker verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling: Terras presenteert in samenwerking met Stichting Perdu en Poëziecentrum Gent de sonnettenreeks SIGINT van Ken Babstock. Met bundels als Air Stream Land Yacht en Methodist Hatchet (Griffin Poetry Prize 2012) maakte de Canadees Ken Babstock al furore in de Engelstalige poëziewereld. In SIGINT, opgenomen in zijn meest recente bundel On Malice, dompelt hij de lezer met stukgeslagen verzen en herbestemde taal onder in de sinistere kant van de moderne surveillancemaatschappij. Babstock onderzoekt wat het betekent te schrijven en leven in de nasleep van de geschiedenis en gaat daarbij in op menselijke relaties, de digitale revolutie, de grenzen van intimiteit en communicatie, privacy en spionage, filosofische vraagstukken en het (on)vermogen van woorden. Dit allemaal in een veelheid aan geleende stemmen uit heden en verleden - waaronder die van het zoontje van Walter Benjamin en de geesten die een oud Amerikaans afluisterstation op de Teufelsberg in Berlijn bevolken.

SIGINT
| Ken Babstock | Tweetalige uitgave | vert. Jeske van der Velden | 96 pag. | ISBN 978 90 5188 110 3 | €19,95 | Oorspronkelijke titel: SIGINT | Oorspronkelijk gepubliceerd in: On Malice, Toronto, Coach House Books, 2014 | Grafisch ontwerp: Herman van Bostelen. SIGINT is een uitgave van Perdu, Poëziecentrum Gent en Terras. Neem voor meer informatie en/of een drukproef contact op via: redactie@tijdschriftterras.nl of +31 (0)20 6869646


Organisatie: Terras, Perdu en deBuren

Dit evenement vond plaats op woensdag 3 mei 2017

Marci Panis, Marcusstraat 52, 1091 TK Amsterdam

Vertel het verder: