Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Passa Porta Festival | Astrid Roemer

Sarah Posman interviewt de P.C. Hoofprijswinnares
Astrid Roemer (c) Raoul Neijhorst

De eigenzinnige Surinaamse schrijfster Astrid Roemer, bekroond met de P.C. Hooft-prijs, wordt in België nog te weinig gelezen. Haar drie belangrijkste romans werden gebundeld in de trilogie Onmogelijk moederland. Sarah Posman gaat in gesprek met een grande dame over thuisloosheid, vrouw-zijn en verbeelding.

Astrid H. Roemer (Paramaribo, 1947) brak in Nederland door met Over de gekte van een vrouw (1982), een experimentele roman over de complexiteit van het vrouw-zijn. In de jaren negentig schreef zij drie boeken die ze zelf 'dekolonisatieromans' noemt: Gewaagd Leven, Lijken op Liefde en Was Getekend. Deze trilogie werd in 2016 opnieuw uitgebracht onder de titel Onmogelijk Moederland.  Roemer wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar lef en eigenzinnigheid in het inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en theaterteksten. In 2016 ontving ze de P.C. Hooftprijs voor haar proza-oeuvre.

Sarah Posman (1982) is postdoctoraal onderzoeker Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Gent. In 2010 promoveerde ze aan diezelfde universiteit met een proefschrift over het concept tijd in het oeuvre van Gertrude Stein. Ze is redacteur van nY en publiceerde onder andere over Stein, over Gilles Deleuze en literatuur, en over chicklit.

Organisatie: deBuren & Passa Porta

Dit evenement vond plaats op zondag 26 maart 2017

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: