lunchconcert: Sonico

deBuren hebben Oren

It takes two to tango, maar met z'n vieren is gezelliger! Het kwartet Sonico viert de muziek van Eduardo Rovira, de "andere Piazzolla" die een belangrijke rol speelde bij de totstandkoming van de tango bij de avant-garde van Buenos Aires in de jaren 1950.

Enkele leden van Sonico ontmoetten elkaar aan het enige tango-conservatorium van Europa, in Rotterdam; andere waren collega's bij het orkest van het Brusselse operahuis De Munt, en bleken een voorliefde voor tango gemeen te hebben. Het wordt warm bij deBuren in april! Zullen we Máxima uitnodigen? 

met steun van de Argentijnse Ambassade in Brussel

 

Voorproefje horen? Check Sonico's SoundCloudprofiel (opnames gemaakt in De Munt):

Organisatie: deBuren i.s.m. CHOOSY. Met de steun van de Ambassade van Argentinië in België.


Alle verdere informatie over Sonico vind je op hun website.


Haal meer uit je lunchpauze!

Ontsnap aan je werkdag met prikkelende middagvoorstellingen. Lunch inbegrepen!

  • De reeks deBuren hebben oren laadt je batterijen op met muziek. Muziek bij een dampende kom soep.
  • De reeks cook & look presenteert documentaires en een fooddesigner over de middag. Met bijpassende warme maaltijd.
  • En dan is er nog een romantische literaire lunch.
Dit voorjaar op het menu:

DO 26.01.17 | Tutu Puoane
deBuren hebben oren

Ze kan Toots Thielemans zaliger, Bart Peeters en Dianne Reeves tot haar fans rekenen. Puoane behoort tot de beste jazzstemmen uit Zuid-Afrika.


DI 14.02.17 | Hier ben ik, want ik blijf           
literaire lunch

Een Valentijnsmiddag met de mooiste liefdespoëzie uit de Nederlandstalige literatuur, zorgvuldig geselecteerd door directeur Wim Vanseveren. Bart Voet en Esmé Bos zorgen voor een streepje muziek.

VR 17.02.17 | Chez Benali          
cook & look

In Chez Benali reizen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida Nadi-Benali langs de fascinerende historie van Marokko, zijn keukengeheimen en kleurrijke figuren. Een aflevering over de krachtige groentesoep Harira en een gesprek met het koppel. Met een geurige en kleurige Marokkaanse maaltijd.


DO 23.02.17 | TOEAC                   
deBuren hebben oren

Het Nederlandse accordeonduo TOEAC brengt stukken uit Igor Stravinsky's Petroesjka, een ballet over een traditionele Russische pop die tot leven komt. Pinokkio in het Russisch, zeg maar, voor u bij deBuren!

VR 24.03.17 | Brood, vis en wij(n)          
cook & look

In de documentaire De kerk in het midden toont filmmaker en journalist Marie Geukens het complexe sociale weefsel in de Brusselse Marollen. De Nederlandse Tijd Sadée gidst je door het verhaal. Met vis, brood en wijn.


VR 31.03.17 | Het motet voor de kardinaal       
deBuren hebben oren

Thomas Baeté en Guillermo Perez van ClubMediéval brengen de eenvoudigste polyfonie: de tweestemmige "bicinia". Acteur Vic De Wachter wekt de wereld van de zangers uit de hofkapellen en de Sixtijnse Kapel tot leven.

VR 21.04.17 | Katja Gruijters: Food Design
cook & look                                         

Onze kennis over voeding wordt gevormd door feiten, meningen en fabeltjes. Dit spanningsveld is het werkgebied van de Nederlandse fooddesigner Katja GruijtersMet een lunch vol eetbare bloemen.

DO 27.04.17 | Sonico                   
deBuren hebben oren

Het kwartet Sonico viert de muziek van Eduardo Rovira, de 'andere Piazzolla' die een belangrijke rol speelde bij de totstandkoming van de tango in het Buenos Aires van de jaren 1950. deBuren goes Argentina. Zullen we Máxima uitnodigen?

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: