Willem Elsschot, 'Kaas', een beeldroman door Dick Matena

Dick Matena vertaalde voor Uitgeverij Athenaeum - Polak & Van Gennep Kaas van Willem Elsschot in zijn bekende beeldtaal. Matena zette eerder al op weergaloze manier De Avonden van Gerard Reve en Kort Amerikaans van Jan Wolkers om in stripvorm. De originele tekeningen uit De Avonden en Kort Amerikaans werden in 2006 voor het eerst bij deBuren tentoongesteld. Strip in zijn meest pure vorm; literatuur om naar te kijken.

In het kader van het Elsschotjaar worden Matena's tekeningen tentoongesteld in het KMSKA. Het is de eerste keer dat een striptekenaar in deze eerbiedwaardige instelling tentoonstelt. Het geheel zal bestaan uit 219 tekeningen.

Dick Matena is een Nederlandse striptekenaar en scenarist van stripverhalen. Zijn werk mag dan vernieuwend zijn; een nieuwkomer in het veld is hij allerminst. Hij begon in 1960 te werken bij Toonder Studio's en in de loop der jaren werd zijn werk meerdere keren genomineerd en bekroond, in 2003 bijvoorbeeld met de Bronzen Adhemar. Matena's werk is verschenen in meer dan dertien talen.

In samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
Met dank aan Uitgeverij Athenaeum - Polak & Van Gennep.

Foto's

Dit evenement vond plaats van zaterdag 29 maart 2008 t/m zondag 29 juni 2008

KMSKA | Leopold De Waelplaats | 2000 Antwerpen

Vertel het verder: