Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Lunchconcert: Karin Hougaard

deBuren hebben Oren

De Zuid-Afrikaanse zangeres, actrice, beeldend kunstenaar en dichteres Karin Hougaard is zo'n 35 jaar actief in de internationale muziekindustrie en heeft negen albums op haar naam. Ze zingt in het Afrikaans en in verschillende Europese talen en bracht hommages uit aan onder meer Jacques Brel en Edith Piaf. Ze heeft ook een nauwe artistieke band met Nederland, onder meer door haar samenwerkingen met Herman van Veen met wie ze onlangs het festival UBUNTU - Zuid-Afrikaanse cultuur in Nederland - oprichtte. Ze treedt op met pianiste Mart-Marie Snyman.


Dag van de Afrikaanse roman | Vonkel

Dezelfde avond (22.09 om 19:30) hebben we het kruim van de Afrikaanse letteren te gast. Acteur en schrijver Simon Bruinders speelt een fragment van zijn theaterbewerking Die Sideboard. Schrijver Francois Smith draagt voor uit zijn oorlogsroman Een schuldig leven en gaat in gesprek met met essayist en literatuurcriticus Matthijs de Ridder. Schrijvers Marlene van Niekerk (Agaat) en Ena Jansen (Bijna familie) belichten de rol van de huisbediende in de Zuid-Afrikaanse samenleving en Lien Botha (Wonderboom) neemt ons mee op een post-apocalyptische huivertocht. 

Meer weten!


organisatie: deBuren, de Week van de Afrikaanse roman en CHOOSY

 

Haal meer uit je lunchpauze

Ontsnap aan je werkdag met prikkelende middagvoorstellingen. Je krijgt er een broodje of een maaltijd bovenop! De reeks deBuren hebben oren laadt je batterijen op met wereldmuziek, catchy pop en vette blues. De reeks Cook & look presenteert theater, documentaire en lezingen over het eten op ons bord.

 

22.09.16 | Karin Hougaard                   
deBuren hebben oren

Deze multigetalenteerde Zuid-Afrikaanse komt ons verblijden. Muziek, literatuur en een lekkere lunch? Baie gesellig!

30.09.16 | Hallo, met je vader                    
Cook & Look

Een vader (Ellik Bargai) gaat op weekend met zijn dochter (Marit Meijeren). Wat zullen ze gaan eten? Ze komen er niet uit. Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!

13.10.16 | Jozef van Wissem                        
deBuren hebben oren

Van middeleeuws naar hedendaags, van barokpodium tot popscene: Jozef van Wissem wijst ons de weg. Solo bij deBuren!21.10.16 | Anders eten: de Chinese keuken
Cook & look

Welke strategie ligt er aan het succes van ´De Chinees´ ten grondslag? We serveren een Chinese lunch, een aflevering van Andere Tijden over de culinaire revolutie en een lezing door hoogleraar Design, Culture & Society Timo de Rijk.

10.11.16 | Broeder Dieleman           
deBuren hebben oren

Zeeuws-Vlaanderen heeft zijn eigen Bonnie ‘Prince' Billy, en hij komt uw ziel balsemen. Met een kom soep en een bakkie troost erbij!


25.11.16 | Broodje Gezond                                    
Cook & Look

Tijdens een lunch met biologische groenten stellen wij ons de vraag of deze groenten gezonder zijn dan niet-biologische groenten? We komen het te weten tijdens een aflevering van het tvprogramma Broodje Gezond en een lezing door expert Patrick Mullie (VUB).

01.12.16 | Haytham Safia - U'Duet                         
deBuren hebben oren

Muziek uit het Midden-Oosten and beyond: ud en percussie in een klinkende clash tussen Arabisch en westers klassiek, en tussen jazz en Balkan.

Dit evenement vond plaats op donderdag 22 september 2016

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: