Hallo Politici - live

Schrijf je in en ga één op één in gesprek met politici!

'Spreek eens af met een politicus.' Dat is het uitgangspunt van ‘hallo politici live', een evenement waar 24 politici een-op-een gesprekken aangaan met 200 burgers over de thema's ‘vluchtelingen' en ‘klimaat'.

'Hallo politici' zoekt vraagstellers die op basis van een vraag live in gesprek willen gaan met een van de aanwezige politici. Je kunt ook via een hoofdtelefoon meeluisteren naar de andere gesprekken.

Afspraak op maandag of dinsdag 21-22 maart van 18u tot 20u30 in het Vlaams Parlement  te Brussel. Toegang is gratis, je moet wel vooraf inschrijven.

Kies uit twee avonden
Je kiest welk thema jou het meest aanspreekt. Kom je op maandag voor het thema ‘vluchtelingen'? Of kies je voor het thema ‘klimaat' op dinsdag?

Deelnemende politici maandag 21 maart: 'vluchtelingen' 
Sander Loones, Monica De Coninck, Bert Anciaux, Tom Vandenkendelaere, Chris Janssens, Meyrem Almaci, Philippe De Backer, Tom Van Grieken, Nahima Lanjri & Imade Annouri

Deelnemende politici dinsdag 22 maart: 'klimaat'
Kathleen Van Brempt, Willem-Frederik Schiltz, Wilfried Vandaele, Kristof Calvo, Stefaan Sintobin, Robrecht Bothuyne, Bart Tommelein, Bart Staes, Jan Peumans, Andries Gryffroy & Bruno Tobback.

Hoe werkt het?
Na een korte inleiding op het thema starten de gesprekken. Per gespreksronde zitten 6 politici klaar, elk aan een tafel, met plaats voor exact één gesprekspartner. Je schuift met je vraag aan bij een politicus naar keuze. Elke 7 minuten krijgt een andere vraagsteller de kans om een gesprek aan te knopen. Na driekwartier start een tweede gespreksronde met 6 nieuwe politici.

Elke aanwezige krijgt een hoofdtelefoon met ontvanger. Je kiest op de ontvanger welke van de 6 gesprekken je volgt en kan je vrij verplaatsen tussen de lopende gesprekken.

Drie politieke commentatoren volgen de gesprekken op en maken achteraf een analyse van wat ze hoorden. Zo weet je meteen wat er zich over de hele avond afspeelde.

Programma van 21 en 22 maart

17u30: Deuren open
18u15: Inleiding door Liesbeth Van Impe (hoofdredactrice Het Nieuwsblad)
18u30: Eerste gespreksronde
19u15: Tweede gespreksronde
20u00: Plenaire conclusies door panel van politieke commentatoren onder leiding van Liesbeth Van Impe. Het panel bestaat uit:

 • Jan Hautekiet
 • Prof. Dave Sinardet (politicoloog, VUB)
 • Wouter Verschelden (hoofdredacteur NewsMonkey) - enkel op maandag
 • Prof. Hendrik Vos (politicoloog, UGent) - enkel op dinsdag

20u30: Afsluitende drink.

6 redenen waarom je dit niet wilt missen

 • Je maakt de democratie live mee.
 • Een politicus moet wel antwoorden. Je zit er namelijk voor. Bovendien kan je hem/haar meteen vragen om verduidelijking.
 • Het is een unieke kans om een politicus naar jou te doen luisteren.
 • Het is een unieke kans om nieuwe oplossingen aan te reiken voor de klimaatproblematiek / vluchtelingenproblematiek.
 • Een professioneel politiek commentator luistert van op afstand mee en zet een goeie publieke analyse neer over o.a. jouw gesprek.
 • Je kan een selfie met een politicus maken. Dit ontbrak zeker nog in je portfolio.

Schrijf je nu in!
Er zijn 100 plaatsen per avond. Schrijf je snel in door dit online formulier volledig in te vullen.

 • Deadline om in te schrijven: woensdag 9 maart 2016
 • Ten laatste op vrijdag 11 maart krijg je een bevestiging van je inschrijving. In deze e-mail ontvang je ook meteen alle praktische informatie (ingang, documenten...)
 • Deelnameprijs: gratis
 • Je hoeft op voorhand nog geen vaste vraag te hebben. Je kan ze de avond zelf ook laten opborrelen of enkel meeluisteren met de lopende gesprekken.

Partners
Dit evenement is een initiatief van Europahuis Ryckevelde, Treecompany en De Wakkere Burger, in samenwerking met het Vlaams Parlement, deBuren, kunstencentrum Monty kultuurfaktorij en de Vlaamse Jeugdraad.

ActuaTV zal als vaste mediapartner het evenement live uitzenden en een samenvatting er van nog eens uitzenden op 27 maart (dag 1) en 4 april (dag 2).

‘hallo politici' krijgt projectfinanciering van het Europees Parlement.

Dit evenement vond plaats van maandag 21 maart 2016 t/m dinsdag 22 maart 2016

Vlaams Parlement | Leuvenseweg 86, 1000 Brussel

Vertel het verder: