Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Let Love Rule 2016

Dampende muziek + stomende poëzie = liefde aan zee

deBuren en Vrijstaat O. presenteren: Let love rule!, het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van muziek, woord en performance. De vorige edities waren memorabel met gesmaakte passages van talenten van morgen. De vijfde doortocht van dit minifestival staat opnieuw in het teken van de liefde in al z'n gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangen. De presentatie van deze avond is opnieuw in handen van de Antwerpse stadsdichter Stijn Vranken, geflankeerd door platenruiter Jan Ducheyne aka Monsieur Le Selecteur.

 

Wat staat er die avond op de valentijnkaart?

We hebben alvast belofte ‘Friends Are Magic' vroeggeboekt. Naar verluidt klinken de als huiskamerconcert bedoelde uithalen van Jason Dousselaere (Violent Husbands, Teddiedrum) op akoestische gitaar in samenzang met actrice Eva Binon (Loslopend Wild) als ‘lowfi stadiumrock'. Daarnaast ontvangen we ook de Nederlandse dichters Nikki Dekker en Maartje Smits en ook de Belgische gitarist Rudy Trouvé (The Love Substitutes) is van de partij.

Afsluiter van de avond is geen belofte, maar een primeur: ruim een half uur uit de nieuwe voorstelling Verklaringen van Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp. Een muziekvoorstelling over een labyrint waarin een man en een vrouw als lotgenoten, vijanden en geliefden verdwalen wanneer de buitenwereld muren bouwt en grenzen opwerpt.

 

Het gedetailleerde programma

ERIK DE JONG (SPINVIS) & SAARTJE VAN CAMP
Erik de Jong, alias Spinvis, brengt samen met celliste Saartje Van Camp een primeur tijdens Let Love Rule. Ze zorgen voor een extract van een half uur uit Verklaringen, hun nieuwe muziekvoorstelling over een labyrint waarin een man en een vrouw als lotgenoten, vijanden en geliefden verdwalen als de buitenwereld muren bouwt en grenzen opwerpt. Erik en Saartje werkten eerder al samen voor de voorstelling Kintsukuroi. Erik voelt zich thuis in Oostende, hij maakte er een gelijknamige song over en was in 2009 al te gast in Vrijstaat O. voor een iconische Love Sit-in met Simon Vinkenoog.

FRIENDS ARE MAGIC
Friends Are Magic is het redelijk absurde duo van muzikant Jason Dousselaere (Violent Husbands, Teddiedrum) en actrice Eva Binon (tv-serie Loslopend Wild, Kopergietery,...). Zelf omschrijven ze hun performance als ‘euforische lo-fi stadiumrock op akoestische gitaar'. Hebben ze een te groot geloof in de gelukzalige magie van de realiteit? Is troost door vrijheid niet een beetje hun dingetje? Was hun band een landschap, hoe zou die er dan uitzien? Op deze en andere vragen zoeken ze een antwoord.

RUDY TROUVE
Rudy Trouvé
is het bekendst als ex-gitarist van dEUS en als spilfiguur van Dead Man Ray. Maar hij is ook de drijvende kracht achter het eigenzinnige platenlabel Heaven Hotel en bezieler van bands Tape Cuts Tape, Kiss My Jazz, Gore Slut,... Hij noemt zichzelf een doe-het-zelver, slechte gitarist en klankfetisjist. Verder is hij ook actief als schilder en animatiekunstenaar. Speciaal voor Let Love Rule brengt hij vanavond een ode aan dichter Arthur Rimbaud (denk Rêve pour l'Hiver).

NIKKI DEKKER
Dit prille multitalent van boven de Moerdijk schrijft gedichten en proza, maakt radio, werkt bij de VPRO, treedt op en kan presenteren. Verder is ze naar eigen zeggen ook een feministe en schrijft ze daar brieven over. Dat alles is niet gelogen, weten we uit eigen ervaring. Nikki Dekker dook eerder al als blind date op tijdens onze reeks Nieuwe Maatjes en keert nu terug in vol ornaat!

MAARTJE SMITS
"Ik noem mezelf een schrijvend detective, omdat dat is wat ik wilde worden. En een rechercheur moet flexibel zijn, want elk onderzoek/onderwerp dwingt zijn eigen vorm af. Zo ben ik filmend dichter, subjectieve journalist, imker en morgen waarschijnlijk weer iets anders." Het grote lyrische talent van Maartje Smits blijkt uit haar debuut Als je een meisje bent, een bundel waaruit ze als geen ander kan voordragen.


Let Love Rule kadert in het festival Liefde tussen de Lijnen. Een heel weekend lang staat Oostende in het teken van de liefde en zijn pijlen.

Organisatie: Vrijstaat O. & deBuren

Vertel het verder: