Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Boekpresentatie | 'Licht en geluid', Vincent van Meenen

Een literaire roadmovie door Europa
Vincent van Meenen

Nieuw in het boekenrek: Vincent van Meenen! In 2012 won hij WriteNow!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. Licht en geluid is zijn romandebuut. Hij presenteert zijn geesteskind bij deBuren. Maak je op voor een literaire roadmovie, een confronterende tocht door Europa. Michael De Cock spreekt een laudatio uit, Charlotte Mutsaers gaat in gesprek met de auteur en met een geïllustreerd concert wordt de avond opgeluisterd.

 

Over Vincent van Meenen

Licht en geluid (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) is het romandebuut van Vincent van Meenen, die in 2014 afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2012 won hij WriteNow!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. Momenteel verblijft hij in Athene, waar hij theater maakt met bootvluchtelingen en andere migranten.

Over Licht en geluid

Wanneer No op een dag beslist dat zijn leven anders moet, strekt een universum van mogelijkheden zich voor hem uit. Samen met zijn huisgenoot Simon laat hij alles achter wat hem dierbaar is.

 

Op hun bizarre tocht door Europa wacht hen een aantal confrontaties. De eenzame zakenman, pedofiele motorrijders en de bedrieglijke echtgenoot: de ene ontmoeting is nog perverser, vreemder en rauwer dan de andere. No raakt steeds verder verwijderd van zijn doel, en van zijn reisgenoot. Hoe meer hij zich opsluit in zijn eigen verhaal, hoe hardnekkiger de werkelijkheid zich aan hem opdringt. Er is geen ontkomen aan. Uiteindelijk heeft No maar één vraag te beantwoorden: wat is er eigenlijk gebeurd, thuis, waarvoor hij moest vluchten?

Licht en geluid is een literaire roadmovie, een mystiek en gevoelig relaas waarin zowel het hoofdpersonage als de lezer onontkoombaar verstrikt raakt.

Organisatie: deBuren In samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

Dit evenement vond plaats op dinsdag 26 januari 2016

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: