De wachtkamer van de canon | Autoloze zondag (Nijmegen)

Welke hedendaagse werken verdienen het eeuwige lezen?

Afgelopen zomer presenteerden Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) hun dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur, bekeken vanuit Vlaams perspectief. Van Hendrik van Veldeke tot J.C. Bloem en van Anna Bijns tot Hella Haasse. Maar wie zitten er eigenlijk in de wachtkamer van die canon? Welke literaire werken van nu leest men over honderd jaar nog?

Wintertuin en deBuren vragen zich dit hardop af tijdens een Vlaams-Nederlands dubbelprogramma in Nijmegen en Brussel. In een informele, intieme setting gaan presentatoren Jaap Robben en Hanneke Hendrix met hun gasten de diepte in. Onder andere Ellen Deckwitz, Elvis Peeters, Paul Mennes, Martijn den Ouden en Daphne Huisden nestelen zich voor hun microfoon.

Claustrofonie zorgt voor de strepen muziek. Aanstormend jong talent Jelko Arts maakt op het eind van het programma poëtisch de balans ervan op.

De avond vormt de aanloop tot de campagne Het beste boek waarin Radio 1, Knack, de KANTL en deBuren gaan uitzoeken welk boek van na 1990 door iedereen gelezen zou moeten worden.

Organisatie: KANTL, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Radio 1, Knack, Wintertuin en deBuren.

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: