deBuren hebben Oren | Revue Blanche

Lunchconcert
© Silvano Magnone

Het jonge (kamermuziek)geweld Revue Blanche laat u genieten van twee grote namen uit de Franse en de Engelse muziekgeschiedenis: Claude Debussy en Benjamin Britten.

Debussy wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste vaandeldrager van het impressionisme en is vooral gekend voor zijn aparte klankcombinaties en harmonieën. Zijn mysterieuze 'Suite bergamasque' en ‘Noël des enfants qui n'ont plus de maison' staan op het programma.

Vanuit Londense hoek is er werk te horen van Benjamin Britten, die met 'The charm of lullabies' de diepe liefde van een moeder voor haar kind bezingt, en die met zijn ontroerende folksongs muziek van een indrukwekkende schoonheid schiep.

Revue Blanche - Lore Binon (zang), Caroline Peeters (fluit), Kris Hellemans (altviool) en Anouk Sturtewagen (harp) - tast de grenzen af van het vocaal en instrumentaal repertoire, onder meer met nieuwe arrangementen van bestaande muziek. Zoals bijvoorbeeld 'Deux mélodies Hébraïques' van Ravel:

De naam Revue Blanche verwijst naar het literair-artistieke tijdschrift De Witte Revue van mensen als Debussy, Proust en Toulouse-Lautrec, en refereert aan de onbevangenheid van het onbeschreven blad - een frisheid en openheid die ook eigen zijn aan dit ensemble. Hun eerste CD Shelter, met muziek gecomponeerd tijdens de Eerste Wereldoorlog, verschijnt dit najaar voor VRT-Klara. Shelter wordt verdeeld door Warner Music. Een concerttournee ter promotie van het album volgt in november.

Alle informatie op www.revueblanche.be.

 

 

Over de reeks

deBuren laadt je batterijen op met een prikkelend middagconcert. Je krijgt er een vegetarisch broodje en een drankje bovenop! Een donderdagmiddag met een vrijdagavondgevoel.

15.09
Ernst Reijseger (NL) | cello
24.09 Revue Blanche (BE) | Brussels kamermuziekensemble
01.10
Kel Assouf (duo) | Touareg met reggae, afrobeat en funk
15.10
Oscar Verhaar & Michiel Niessen | muziek van Constantijn Huygens (1596-1687) en tijdgenoten
29.10
Bewoond door iets groters | Charles Ducal, Filip Jordens en Jokke Schreurs
19.11
Philippe Thuriot | Goldbergvariaties van Bach
17:12
Dapper's Delight | blokfluit en concertina

 

Organisatie: deBuren

Documenten

deBuren hebben Oren - muziek op de middag, Culture Remains, 24 september 2015 (link/pdf)

Dit evenement vond plaats op donderdag 24 september 2015

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: