Terra Nova: Dada! Beethoven

Paul van Ostaijen bezet 't Schoon Verdiep
Terra Nova

Het Antwerpse stadhuis bestaat 450 jaar en had veel illustere bewoners. Eén van hen was Paul van Ostaijen. Het Van Ostaijengenootschap, de stad Antwerpen en deBuren organiseren drie muzikale avonden rond de dichtende stadsklerk. In een literair concert confronteert Terra Nova de muziek van Beethoven met de poëzie van Van Ostaijen. Woordkunstenaar Kurt van Eeghem draagt de fictieve correspondentie tussen Beethoven en Van Ostaijen voor, op voor deze voorstelling gecomponeerde muziek van Wouter Lenaerts.

Organisatie: deBuren, het Paul van Ostaijengenootschap, de stad Antwerpen

*Wedstrijd*

De avond is volzet, maar als troostprijs geven we de heruitgave van Van Ostaijens Het gevang in de hemel weg. Stuur voor 12 oktober een e-mail met als titel 'Het gevang in de hemel' naar info@deburen.eu en misschien spek jij je boekenkast met dit collectors item!

Over de themalijn

De kleine zaal

Dit seizoen beklimmen ook theatermakers het podium in onze nieuwe programmalijn De kleine zaal. We trakteren je op intieme voorstellingen met het sterkste teksttheater. Onder andere Spinvis, Johan de Boose en Freek Vielen ruilen de schouwburg om voor een kleine zaal. Haal het doek op!

 

08.10 | Terra Nova: Dada! Beethoven

Paul van Ostaijen bezet 't Schoon Verdiep

Paul van Ostaijen en Beethoven penvrienden? Woordkunstenaar Kurt van Eeghem draagt de fictieve correspondentie tussen beide heren voor. Terra Nova versmelt Van Ostaijens poëzie met de muziek van Beethoven. Met de groeten van Paul en Ludwig!

09.10
| Marieke Marieke
Bij deBuren

De oorlog drijft mensen over de grenzen. Zo ging het honderd jaar geleden, zo gaat het nu. Kaltoum Boufangacha en Aminata Demba houden een oude oorlogsroman tegen de achtergrond van hun eigen familieverhaal.

 21.10 | Bloedgetuigen
Bij deBuren

De magistrale roman van Johan de Boose omgesmeed tot een indringende theatermonoloog. Een reis langs het oostfront en door het hart van Europa in de twintigste eeuw.

 
28.10
| Tom Van Bauwel & Ben Sluijs: Gebruiksaanwijzing der lyriek
Paul van Ostaijen bezet 't Schoon Verdiep


Het beste van Paul van Ostaijen, van het ambitieuze begin tot het sublieme einde! Acteur Tom Van Bauwel weet hoe je boekenwormen uit hun kot lokt. Jazzmuzikant Ben Sluijs schaart zich aan zijn zijde.


Charles Ducal © Vonk en Zonen

29.10 | Bewoond door iets groters met Charles Ducal, Filip Jordens en Jokke Schreurs
Bij deBuren en het Poëziecentrum

Voor de Dichter des Vaderlands de fakkel doorgeeft, presenteert hij zijn multimediale en meertalige verzamelbundel (Poëziecentrum), geflankeerd door straffe muzikanten. Poëzie en jazz van de bovenste plank.

(om 20u ook in het Poëziecentrum, Gent)
10.11 |
So it goes
Bij deBuren

Af en toe krijgen klassiekers een tweede leven ingeblazen, het meesterwerk waardig. De jonge theatermaker Freek Vielen toont zijn indrukwekkende Vonnegutbewerking voor het eerst in Brussel.

 
25.11
| Spinvis: Kleine Berlijnse Opera
Paul van Ostaijen bezet 't Schoon Verdiep


In opdracht van deBuren ging Spinvis aan de slag met Van Ostaijen. Een gedroomde combinatie: snerpend, teder, bruisend en vooral onweerstaanbaar muzikaal en tekstueel virtuoos.
05.12
| De Kift: Bidonville
In Cinema Nova

De culthelden van De Kift zijn terug met een voorstelling vol treffende poëzie. Met een rotvaart door de wereldliteratuur, cultfilms en monumentale docu's! Muziektheater over de rafelranden van de grootstad.

 

 

 

 

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: