Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Korte Golf III | Race voor mooie radio

Een wedstrijd voor de mooiste radio van drie minuten
© Mayken Craenen

Korte Golf is een wedstrijd voor de mooiste radio van drie minuten. Denk bij radio niet alleen aan dat wat door de ether schalt, maar ook aan sprankelende audioverhalen en podcasts die op het internet te vinden zijn. De beste inzendingen zijn op 6 december te horen tijdens een feestelijke luistermiddag in de Brakke Grond, samen met nog andere mooie radio. De presentatie is in handen van Katharina Smets en Tjitske Mussche. De jury bestaat uit Gustaaf Haan (prijswinnaar 2013 en publiekswinnaar 2014), Korneel De Clercq (Braakland, Radio 1) en Ester Naomi Perquin (Nooit meer slapen, VPRO).


Tjitske Mussche (1982) maakt korte radiodocumentaires voor verhalenprogramma Toendra (VPRO) en interviewt schrijvers en kunstenaars voor Nooit meer slapen (VPRO). Met Bureau Boven ontwikkelt ze luisterrijke audiotours door bijzondere gebieden. Samen met Maartje Duin organiseert ze onder de naam Grenzeloos Geluid luisteravonden in het theater. Ze houdt van audioverhalen in de openbare ruimte die een verbond aan gaan met de omgeving en van podcasts op de bank die zo beeldend zijn dat ze de huiskamer vergeet. (Foto © Ka Wing Falkena)

Katharina Smets (1984) is een onafhankelijke radiomaker en audiokunstenaar met een achtergrond in filosofie, filologie en theaterwetenschappen. Ze werkte voor onder andere Klara, Radio 1, VPRO, BBC World Service en NPR. Ze doceert audiostorytelling aan de afdeling Woord van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en organiseert luisteravonden vol avontuurlijke radioverhalen onder de naam In The Dark. Radioverhalen zijn voor Katharina muziek met taal, met stem, met een goed verteld verhaal. En de kern van elk verhaal is de aarzelende, onhandige, doordringende menselijke stem.

Organisatie: Grenzeloos Geluid (NL), In The Dark (BE), deBuren en de Brakke Grond

 

 

 

Foto's

Documenten

Dit evenement vond plaats op zondag 6 december 2015

de Brakke Grond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam

Vertel het verder: