The Ethnographic Turn (Revisited): Ergin Cavusoglu

"Places in Betweenness"
© Ergin Çavuşoğlu

Deze serie artist talks verkent de relatie tussen hedendaagse kunst en culturele diversiteit in een stedelijke context, met een focus op praktijkgericht onderzoek. Wat betekent het om kunst te maken in een tijdperk van superdiversiteit? Hoe kan kunst ruimte creëren voor het bevragen van de effecten van verscheidenheid in de hedendaagse maatschappij?

Op 19 februari hebben we Ergin Çavuşoğlu (BU) te gast, met "Places in Betweenness". Hij zal vertellen over de belangrijkste thema's die hij in zijn werk behandelt: mobiliteit, het onderweg zijn, het niemandsland van tussenstations en overgangsplaatsen. Zijn werk beslaat vele media, van fictiefilm en videokunst tot beeldend werk en installatiekunst. Het behandelt cultuur en culturele verschillen, politiek en regimewissels, en de nauw verwante praktijken van "het reizen" en "het vertalen" (beide in de breedst mogelijke betekenis van het woord).

"Desire Lines /Duende/ (2011)", HD video installatie.
Productiebeelden. © Ergin Çavuşoğlu. Borusan Contemporary Museum en Rampa, Istanbul.

"Résurrection des Mannequins" (2014) © Ergin Çavuşoğlu

Çavuşoğlu zal fragmenten tonen uit verschillende creaties, waaronder: Lundy, Louis, Barge and Troy (2014), Résurrection des Mannequins (2014), Desire Lines / Duende / (2011), Backbench (2010), Crystal & Flame (2010) and Liminal Crossing (2009).


Meer informatie over de artiest op www.ergincavusoglu.com

"The Ethnographic Turn (Revisited)" is een lezingenreeks georganiseerd door SoundImageCulture (SIC) i.s.m. deBuren, Argos, KASK / School of Arts Gent en Beursschouwburg

Dit evenement vond plaats op donderdag 19 februari 2015

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: