2 winnende theatervoorstellingen op 1 avond

Het alternatieve Amsterdamse Fringe Festival presenteert haar Best Of

Op zoek naar een avontuurlijk avondje theater? Gewaagd, ontroerend en bizar: je vindt het in de voorstellingen die volgens jury én publiek de beste waren op Fringe Amsterdam 2014. Winnaar Pand 7090 is een muzikale poppenkast waarbij het publiek voor én achter de kast naar de schijnbare chaos luistert. In Er was niet de zee brengen Daniël van Klaveren & Renée van Marissing het oude verhaal van Narcissus en Echo in een nieuw jasje.

Op het Amsterdam Fringe Festival wordt elk jaar een top drie gekozen. Pand 7090, de eersteprijswinnaar van 2014, won een tournee naar minstens twee buitenlandse Fringe Festivals. De gehele top drie gaat in Nederland op tournee onder de noemer: ‘Best of Fringe'. Dit jaar zijn de eerste twee van die top drie voor het eerst ook in België te bekijken en wel bij deBuren. Twee keer toptheater voor een zachte prijs!

Het Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en de artistieke vrijheid. Met 10 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 40 verschillende locaties. Amsterdam Fringe bevindt zich in de rafelranden van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival en biedt een antwoord op de officiële theaterselectie.

 

Pand 7090


Pand 7090 | Amsterdam Fringe Festival 2014 | foto: Polle B. Willemsen

Pand 7090 is 'georganiseerd plezier'. Het is een muzikale poppenkast: de magie voor de kast en de openbaringen achter de kast vormen samen de ultieme pop-uplocatie waar beleving in de aanbieding is.

Uit het juryrapport: Het lukt 7090 om een performance neer te zetten die grenzen tussen genres doet vervagen. Pand 7090 is een heerlijk stuk schijnbaar ontspannen gemaakte chaos, dat in feite zeer gedisciplineerd gebracht wordt en briljant geconstrueerd is rondom ideeën over kunst, terwijl het tegelijkertijd een kunstervaring op zich is.

Bezoekersreacties: 'een heerlijke combinatie van muziek en absurditeit'; 'Onverwacht, verfrissend, humoristisch! GAAN!'; 'steamy and exhilirating! Guaranteed to make you walk out with a smile!'. Meer enthousiasme vind je hier.

 

Er was niet de zee


Er was niet de Zee - Daniël van Klaveren & Renée van Marissing | Amsterdam Fringe Festival 2014 | Foto: Polle B. Willemsen

Er was niet de zee vertelt het oude verhaal van Narcissus en Echo in een nieuwe jas, het decor van Amsterdam anno 2014. Een mythisch stadssprookje over de poging te versmelten met je grote liefde in een kakofonie van oordelen en meningen, stemmen en geluiden, ruis en avontuur. Een spoken word-voorstelling voor twee stemmen met live begeleiding van een muzikant.

Uit het juryrapport: In the one performance, two actors tell in a sec and sober setting a beautiful love story. Through the natural and under-acted style of the performers the poetic language gets free play and the focus it deserves. The text is beautifully complimented by a sounds cape of live music that takes you along in the touching yet never sentimental history of a friendship.

Bezoekersreacties: 'betoverend mooi!'; 'fantastische meeslepende muzikale voorstelling die je alles vertelt over wat je in de liefde niet moet doen, maar vooral ook wel'; 'Magistrale hervertelling van de Narcissus mythe. Beeldschone tekst, zeer goed geacteerd, prachtige muziek.' En er waren meer theaterliefhebbers onder de indruk.

Organisatie: deBuren en het Amsterdam Fringe Festival

Video's

Foto's

Dit evenement vond plaats op dinsdag 14 april 2015

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: