Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Speech Battle II

Wie wordt de beste speechschrijver van 2015?

Wegens groot succes organiseren deBuren en Beursschouwburg ook dit jaar weer een avondvullend programma rond de kunst van de toespraak met tips & tricks van gerenommeerde speechschrijvers. Het publiek beslist wie de beste speechschrijver is van 2015! De avond bestaat uit twee onderdelen:

  • We beginnen met een gesprek over het schrijven van een goede speech. Renée Broekmeulen (speechwriter voor Nederlandse bewindslieden zoals voormalig premier Wim Kok, minister Hans Dijkstal en CEO's als Nout Wellink) en Nathalie Milio (speechschrijver voor de gouverneur van de provincie Antwerpen Cathy Berx) gaan met elkaar in gesprek over de perfecte speech op basis van hun jarenlange ervaring als speechschrijver. Het gesprek wordt net als vorig jaar geleid door Rob Heirbaut (VRT).
  • Het tweede deel van de avond bestaat uit de eigenlijke speech battle: wie schreef de beste speech? deBuren en Beursschouwburg hebben een open oproep verspreid aan mensen die speechschrijver willen worden of die al tekstschrijver zijn en het graag eens op willen nemen tegen collega's en jonge talenten. De opdracht luidde als volgt: Paus Franciscus brengt een bezoek aan België en geeft een toespraak tijdens de opening van een nieuwe moskee in Brussel. Schrijf zijn speech.

    De drie beste teksten worden vooraf geselecteerd en in het Beurskafee leest Valentijn Dhaenens (SKaGeN) – die voor de gelegenheid in de huid van paus Franciscus kruipt – deze drie speeches voor. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de stemming: het publiek bepaalt wie van de drie finalisten de geschiedenis ingaat als de winnaar van de tweede speech battle! Renée Broekmeulen en Nathalie Milo geven daarnaast een reactie op elk van de drie speeches.


Doe mee! | Opdracht voor kandidaten

Meedoen aan de speech battle staat open voor iedereen. De opdracht luidt als volgt:

• Paus Franciscus brengt een bezoek aan België en geeft een toespraak tijdens de opening van een nieuwe moskee in Brussel. Schrijf zijn speech en stuur deze voor 9 maart 09:00 naar xander[a]deburen.eu.

• De tekst, geschreven in het Nederlands, moet voorgelezen ongeveer 9 à 10 minuten duren (ca. 1000 woorden).

Deadline en praktische info: stuur je tekst voor maandag 9 maart 09:00 naar xander[a]deburen.eu als een Word-bestand. We vragen kandidaten woensdagavond 25 maart alvast vrij te houden in de agenda. Op dinsdag 24 maart hoor je of je tekst meedingt in de speech battle de volgende avond!

• De drie beste teksten worden door een professionele jury geselecteerd en op 25 maart in Beursschouwburg door een acteur voorgedragen. Het publiek kiest de beste speech. De winnaar krijgt een beloning van €250 van deBuren. Renée Broekmeulen en Nathalie Milo geven hun reacties op de speeches. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

 

Organisatie: deBuren i.s.m. Beursschouwburg

Foto's


Documenten

  • Klik hier om de speech van de winnaar David Verdeure te lezen
  • Klik hier om de speech van de finalist Marianne Van Boxelaere te lezen
  • Klik hier om de speech van de finalist Thomas Hart te lezen
  • Klik hier om de feedback te lezen van Renée Broekmeulen en Nathalie Milio op de speeches van de finalisten

Dit evenement vond plaats op woensdag 25 maart 2015

Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

Vertel het verder: