Cook&Look: KRO's Keuringsdienst van Waarde onderzoekt kaas

Documentaire en lunch (croque-monsieurs)
Keuringsdienst van Waarde: Kaas KRO 2014 25 min
NL

 

Al meer dan tien jaar maakt het team van het Nederlandse programma De Keuringsdienst van Waarde van de KRO interessante televisie over de producten in ons boodschappenmandje. De vaak eenvoudige vragen die de huishoudjournalisten van de Keuringsdienst over onze voedselproducten stellen, leveren verbazingwekkende antwoorden op. deBuren presenteert een aflevering over kaas en culinair journalist Nick Trachet geeft een introductie. Hoe kan iets dat altijd van hetzelfde gemaakt is zo verschillend smaken?

Kijk mee tijdens een lunch met een trio van croque-monsieurs gemaakt door chef Jean-Baptiste Nyssen (Keep on Toasting).

Nick Trachet (°1959) studeerde Mariene Zoölogie aan de Vrije Universiteit Brussel en werkte daarna jaren voor de visserijontwikkeling in de tropen, onder andere in Suriname en Fiji. In de jaren 1990 keerde hij terug naar België en begon hij over zijn interesse voor vis en ander voedsel te schrijven. Trachet is al jaren medewerker van het vakblad Visaktua en schrijft sinds 1999 voor Brussel Deze Week. Als wetenschapper spit hij naar de oorsprong van al wat eetbaar is, als fijnproever suggereert hij bereidingen en als schrijver weet hij altijd te boeien. In november 2013 verscheen van zijn hand Exotisch en dichtbij, een alfabetische bundeling van zijn meest gesmaakte culinaire columns, een ontdekkingsreis naar minder bekend voedsel.

Organisatie: deBuren in samenwerking met KRO


Over de reeks

In het voorjaar serveert deBuren tussen de middag opnieuw drie boeiende documentaires over eten tijdens een passende maaltijd. Elke aflevering kaderen we met een introductie of tweegesprek.

23.01 Can eating insects save the world? (met een insecten degustatie)

27.03 Growing Cities (lunch met stadsgroenten uit Brussel)

 

Video's

Foto's

Dit evenement vond plaats op vrijdag 27 februari 2015

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: