Nacht van de Geschiedenis 2014

Grote Woorden #1 | Met Geert Buelens, Christopher Clark en Stefan Hertmans

Oktober 2014 is de Maand van de Geschiedenis met het bijzondere thema Vriend & Vijand. Het thema doorkruist alle culturen en is van alle tijden. Het grootste historische evenement van Nederland omvat tal van publieksactiviteiten rondom het thema Vriend & Vijand. deBuren tekent voor vijf activiteiten: een op het Openingsfestival en vier tijdens de Nacht van de Geschiedenis.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis, het drukbezochte hoogtepunt van de Maand, valt u van de ene historische sensatie in de andere. Jaap de Hoop Scheffer vertelt over zijn tijd bij de NAVO en het smeden van complexe allianties met bevriende vijanden en vijandelijke vrienden.

De Libris Geschiedenisprijs wordt uitgereikt, de beste geschiedenisdocent van 2014 krijgt het podium en muzikaal gaat het van Ravel tot strijdliederen en rockopera.

 

Grote Woorden

deBuren lanceert de nieuwe programmareeks Grote Woorden (2014-2018). Hoogleraar Geert Buelens (Europa Europa!) spreekt in het auditorium van het Rijksmuseum met Christopher Clark (Slaapwandelaars) en Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn). Daarnaast presenteert hij een eigen programma in de bibliotheek met minicolleges over de Eerste Wereldoorlog, poëzievoordrachten door dichteres Maud Vanhauwaert en klassieke muziek door de zangers van het Pancras Consort.

Solisten
Mezzo-sopraan: Emma Brown
Contralt: Marloes Kouwenberg
Tenor: Sander van der Ven
Bas: Hans Brons

Ensemble
Sopraan: Saskia Brons and Elly van Winden
Alt: Yvonne Jansen
Tenor: Dick Boersema and Edwin Poels
Bas: Eric Brons and Bart Labuschagne

 

www.maandvandegeschiedenis.nl

 

Organisatie: Rijksmuseum i.s.m. Maand van de Geschiedenis/Nederlands Openluchtmuseum, vFonds, NTR/Andere Tijden, Instituut voor Beeld en Geluid, Historisch Nieuwsblad, Libris Geschiedenisprijs, deBuren

Gesteund door:
  

Vertel het verder: