Openingsavond Transpoesie 2014

Met diverse internationale dichters

Ook dit najaar maakt Transpoesie uw reis met het openbaar vervoer in Brussel tot een poëtischer ervaring. 29 gedichten uit evenveel vooral Europese landen zullen in originele versie en in het Frans en Nederlands op affiches in stations, bussen, trams en metrostellen verspreid worden. De Nederlandstalige bijdrage is dit jaar een gedicht uit de gedichtenreeks Charleroi, 10 gedichten, het citybook van Erik Lindner. Transpoesie 2014 opent deze keer met een internationaal dichtersprogramma in BOZAR: een dubbelprogramma met poëzie uit binnen- en buitenland, overgoten met een flinke scheut muziek.

Zanger Filip Jordens - bekend van zijn Jacques Brelprogramma - en gitarist Jokke Schreurs hebben gedichten op muziek gezet van Charles Ducal, de eerste Dichter des Vaderlands. Daarnaast lezen zes van de Europese dichters wier werk is opgenomen in Transpoesie 2014 voor uit eigen werk. Het gaat om gevestigde namen én jong talent. De dichters lezen in hun eigen taal, maar vertalingen in het Frans, Engels en Nederlands worden geprojecteerd.

De Transpoesie-dichters die aan de avond deelnemen zijn Serge Delaive (België), Kristin Dimitrova (Bulgarije), Athena Farrokhzad (Zweden), Sigurdur Pálsson (IJsland), Tomasz Rózycki (Polen) en Doina Ioanid (Roemenië).

 

Organisatie: EUNIC en BOZAR en deBuren.

Vertel het verder: