de kleine eva uit de kromme bijlstraat

Toneelvoorstelling naar de klassieker van Boon
© Julie De Clercq

deBuren opent het najaarsseizoen met de voorstelling de kleine eva uit de kromme bijlstraat. Eind 1953 schreef Louis Paul Boon een poëtisch relaas over de moord op een klein meisje, gebaseerd op krantenknipsels uit 1937. Accordeonist Tuur Florizoone en actrice Jessa Wildemeersch brengen een ontroerende, muzikale interpretatie van dit literaire meesterwerk.

Deze muziektheatervoorstelling is de vierde samenwerking tussen Wildemeersch en Florizoone. In 2003 maakten ze Me, Mike en Mustafa, gevolgd door de Misfit in me in 2006. Beide voorstellingen werden geselecteerd voor Theater aan Zee (jong werk). In 2009 werkten ze samen voor Poetry Meets Music, een initiatief van Canvas en Klara voor de uitreiking van de Herman de Coninckprijs. Nu ze zich op de ijzersterke tekst van Louis Paul Boon baseren, ben je verzekerd van een topavond.

Wie graag meer leest over het bijzondere literaire werk van Boon, verwijzen we graag naar een uitgebreid artikel op de website van het L.P. Booncentrum.

Jessa Wildemeersch kreeg in 2005 het lifetime membership aan de gerenomeerde Actors Studio in New York. Ze tourde door Noord-Amerika, België en Irak met de monoloog Margaret’s Awakening, een tekst van Kamiel Vanhole over de landvoogdes Margaretha van Oostenrijk. Haar nieuwe voorstelling Dagen zonder data in samenwerking met theatergezelschap Braakland/Zhe Bilding gaat in première in CC De Grote Post in Oostende in November 2014 in het kader van de artistieke herdenking van WOI. www.jessa.be

Tuur Florizoone bewijst dat hij met zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek. In 2008 kreeg hij op het Filmfestival van Gent de World Soundtrack Award voor zijn passionele score van de Vlaamse film Aanrijding in Moscou. www.tuurflorizoone.be

Louis Paul Boon: tekst
Jessa Wildemeersch: creatie en spel
Tuur Florizoone: accordeon en compositie

 

Organisatie: deBuren

Foto's

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: