Groot Oefendictee der Nederlandse Taal

© NTR/Wim Kluvers

Dit jaar viert Het Groot Dictee der Nederlandse Taal zijn 25ste verjaardag. Ter voorbereiding op deze zilveren editie organiseert deBuren samen met KU Leuven en Odisee een maand voor Het Groot Dictee een Oefendictee. Het Oefendictee wordt geschreven door Dirk Bosmans, winnaar van Het Groot Dictee 2013. Maud Vanhauwaert, winnaar van Het Groot Dictee 2013 bij de prominenten, presenteert het Oefendictee.

U kunt deelnemen in twee categorieën: als liefhebber en als specialist. Voor de winnaars onder de liefhebbers en de specialisten stelt deBuren een speciaal boekenpakket samen. Juryvoorzitter Johan De Schryver (KU Leuven) zal samen met de juryleden Lieve De Wachter (KU Leuven) en Dirk Bosmans toezien op een goed verloop.

Wilt u zich alvast een keer meten met de competitie en opwarmen voor het 25ste Groot Dictee? Doe dan mee met ons Oefendictee!

Het Groot Dictee der Nederlanse Taal is de jaarlijkse spellingtoets op televisie vanuit de Eerste Kamer der Staten-Generaal op het Haagse Binnenhof. Dertig prominente Nederlanders en Vlamingen nemen het op tegen dertig spellingkenners, die zich hebben gekwalificeerd via voorronden in de Volkskrant en De Morgen. De presentatie is in handen van Philip Freriks en Martine Tanghe. Het Groot Dictee is in 2014 te zien op 17 december bij de NTR en op Canvas. Alle tijd dus om nog eens flink te oefenen!

 

Organisatie: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, KU Leuven en Odisee

Foto'sDocumenten

Heeft u het Oefendictee gemist? U kunt het dictee thuis maken met behulp van het onderstaande geluidsbestand. Om het werk na te kijken kunt u onderaan deze pagina via een link de uitgeschreven tekst van het Oefendictee downloaden.

Klik hier voor de uitgeschreven tekst van het Oefendictee.

Dit evenement vond plaats op donderdag 13 november 2014

KU Leuven, campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Vertel het verder: