Liefde met alle geweld. Agressie tegen vrouwen in huiselijke kring

Boekvoorstelling | Kris Smet en Marleen Temmerman

Agressie tegen vrouwen in huiselijke kring.
Een op vijf volwassen vrouwen in ons land is slachtoffer van partnergeweld. In familiale kring neemt het geweld tegen meisjes en vrouwen nog vele andere vormen aan, van incest met een minderjarige dochter tot mishandeling van de bejaarde grootmoeder. Doorgaans wordt dit belangrijke maatschappelijke probleem bedekt met de mantel der liefde.

  • Geert Cortebeeck, Uitgeverij Manteau, verwelkomt.
  • Buitengewoon hoogleraar Gynaecologie-Verloskunde UGent en directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie Marleen Temmerman leidt het boek in.
  • Kris Smet vertelt over hoe het boek tot stand is gekomen.
  • Aansluitend heffen we het glas.


'Kris Smet bouwde zich een reputatie op met gedegen informatieve en documentaire bijdragen.'
De Standaard

Gewezen televisiejournaliste Kris Smet heeft zich altijd ingezet voor vrouwenrechten. In dit boek geeft zij vrouwelijke slachtoffers van geweld binnen de familie een stem. Vrouwen vertellen over kindermishandeling door vaders en moeders, over incest door vaders, grootvaders, broers of andere familieleden, over alle vormen van psychisch en fysiek partnergeweld. De auteur sprak ook met professionele hulpverleners, zoals (kinder)psychiaters en verantwoordelijken van vluchthuizen, over hun ervaringen met slachtoffers en geweldplegers. Kris Smet onderzocht wat de politiek (niet) doet om dit probleem aan te pakken, houdt de hulpverlening in Vlaanderen kritisch onder de loep en reikt met praktische informatie over mogelijke opvang slachtoffers de eerste hulp aan.

Organisatie: deBuren en Uitgeverij Manteau

Liefde met alle geweld / Kris Smet
19,99 € - 272 blz. – Paperback
Uitgeverij Manteau

 

 

Beluister de podcast:

Een op drie vrouwen in Vlaanderen krijgt te maken met huiselijk geweld. VRT-coryfee Kris Smet luidt de alarmbel in haar boek Liefde met alle geweld. Dit indringende onderzoek werd bij deBuren voorgesteld, ingeleid door Marleen Temmerman (WHO).

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: