Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Arbeidsvitaminen anders

Druk, druk, druk
© Mayken Craenen

Hoe gaat het? Ja druk! Met jou? Ja ook druk!

De Dag van de arbeid nadert en radioliefhebbers weten: niets zo goed voor de sfeer op de werkvloer als een vertrouwd radiogeluid. Waarom dan niet naar een mooi hoorspel luisteren, of naar een documentaire. Grenzeloos Geluid (NL) en In The Dark (BE) presenteren: Arbeidsvitaminen anders. Een luisteravond waar je even niets moet, enkel achteroverleunen en luisteren naar radioverhalen over de vrijheid van freelancen versus de zekerheid van een vaste baan. Over werken, werken, werken en de kunst van het nietsdoen.

Vraag je je wel eens af of het werk wat jij doet ook ècht werk is? Jesper Buursink is freelance radiomaker bij VPRO en W139 radio en gaat op onderzoek uit naar wat andere mensen nou precies vinden van zijn freelance bestaan en beroep. Luister naar wat echte ambachtslieden zoals de vuilnisman, de postbode en de bouwvakker hierover te zeggen hebben. Dit is één van de verhalen tijdens deze luisteravond.(Illustratie: Mayken Craenen)

Onderdeel van de themamaand: Arbeid van de dag
Voortdurende vernieuwingsdrang heeft een niet te stuiten impact op het leven en werken in een buurt. De Brakke Grond en de designers van Droog stellen gedurende één maand de toekomst van arbeid in vraag. Een opeenstapeling van activiteiten, van voorstellingen tot rondleidingen, van debatten tot showcases als opmaat naar de viering van 1 mei, de Dag van de arbeid.Organisatie: Grenzeloos Geluid en In The Dark België i.s.m. de Brakke Grond en deBuren


Over de podcast

Werk ze | Radiomaker Jesper Buursink (VPRO, Holland Doc Radio) maakte voor deze avond een documentaire over zijn leven als freelancer. Hoe denkt de buitenwereld over zijn werkgewoontes als freelance radiomaker? En wat denken zijn ouders eigenlijk dat hij doet?

Foto's

Vertel het verder: