Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

From Georgia. With Love? Tentoonstelling

Met foto's van Filip Berte en Kakha Kakhiani

Midden in de Kaukasus, op het breukvlak tussen oost en west, is Georgië een land waarin traditie en vernieuwing botsen en schuren, waar schoonheid en haar tegenhanger elkaar afwisselen. deBuren en De Markten organiseren een tentoonstelling met foto's en tekeningen van Filip Berte en Kakha Kakhiani die ontstonden vanwege citybooks Tbilisi, aangevuld met werk van Kakhiani uit Turnhout en een gloednieuwe fotoreeks van Berte die net terug is uit Batumi, de Georgische kuststad waar architectonische exuberantie de boventoon voert.

Kakha Kakhiani (°1990, Georgië) neemt u in 24 foto's op sleeptouw door zijn thuisstad, de hoofdstad Tbilisi. In een tweede reeks foto's laat hij zien wat een jonge Georgiër ontdekt in Turnhout.

Filip Berte (°1976, België) toont u in foto's en tekeningen eveneens Tbilisi. In een tweede fotoreeks volgen wij hem naar havenstad Batumi, waar hij voornamelijk het contrast tussen de exuberante nieuwe architectuur en het bestaande bouwweefsel vastlegde. Daarnaast onderzocht hij de situatie van IDP's of Internally Displaced Persons. Hij ontmoette deze etnisch-Georgische vluchtelingen uit de regio's Abchazië en Zuid-Ossetië in zowel de troosteloze opvangplaatsen waar zij door de vorige regering werden ondergebracht, als in nieuwe nederzettingen elders in Batumi.

 

De tentoonstelling maakt deel uit van The Caucasus: from sea to sea, een project van Bozar, waarbinnen deBuren nog volgende activiteiten organiseert:

  • 20.02 | 19:30 - From Georgia. With Love? #1 Literaire avond rondom Georgië in de kunst (bij deBuren).
  • 21.02 | 20:00 - From Georgia. With Love? #2  Rondetafelgesprek over het Georgië van nu + aansluitend vertoning van documentaire The Machine Which Makes Everything Disappear (in Bozar).
  • 14.03 | 12:30 - Rondleiding door Julie Reniers
    Schrijfster Julie Reniers vertelt u meer over de tentoonstelling en over Georgië in de kunst.
  • 23.03 | 14:30 - Rondleiding door Filip Berte
    De kunstenaar leidt u persoonlijk rond in de tentoonstelling en duidt de complexe Georgische situatie die hij in dit werk onderzoekt.


Organisatie: deBuren, De Markten en Bozar Literature.

Foto's

Documenten

 

In de pers:

 

Dit evenement vond plaats van zaterdag 22 februari 2014 t/m zondag 23 maart 2014

De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Vertel het verder: