Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

From Georgia. With Love? Vernissage

Tentoonstelling met nieuw werk van Filip Berte en Kakha Kakhiani

Midden in de Kaukasus, op het breukvlak tussen oost en west, is Georgië een land waarin traditie en vernieuwing botsen en schuren, waar schoonheid en haar tegenhanger elkaar afwisselen. In de expo tonen we foto's en tekeningen van Filip Berte en Kakha Kakhiani die ontstonden vanwege citybooks Tbilisi, aangevuld met werk van Kakhiani uit Turnhout en een gloednieuwe fotoreeks van Berte die net terug is uit Batumi, de Georgische kuststad waar architectonische exuberantie de boventoon voert.

Kakha Kakhiani (°1990, Georgië) neemt u in 24 foto’s op sleeptouw door zijn thuisstad, de hoofdstad Tbilisi. In een tweede reeks foto’s laat hij zien wat een jonge Georgiër ontdekt in Turnhout.

Filip Berte (°1976, België) toont u in foto’s en tekeningen eveneens Tbilisi. In een tweede fotoreeks volgen wij hem naar havenstad Batumi, waar hij voornamelijk het contrast tussen de exuberante nieuwe architectuur en het bestaande bouwweefsel vastlegde. Daarnaast onderzocht hij de situatie van IDP’s of Internally Displaced Persons. Hij ontmoette deze etnisch-Georgische vluchtelingen uit de regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië in zowel de troosteloze opvangplaatsen waar zij door de vorige regering werden ondergebracht, als in nieuwe nederzettingen elders in Batumi.

H.E. Natalie Sabanadze, Ambassadeur van Georgië bij de Europese Unie, België en Luxemburg, zal de tentoonstelling openen.

 

De tentoonstelling maakt deel uit van het programma The Caucausus: From Sea to Sea.  deBuren organiseert in het kader hiervan ook twee avondactiviteiten en twee rondleidingen in de tentoonstelling. Lees meer.

 

De tentoonstelling loopt tot 23 maart 2014.

 

Organisatie: deBuren, De Markten en Bozar Literature

Foto's

Documenten

In de pers:

 

Dit evenement vond plaats op vrijdag 21 februari 2014

De Markten, Oude Graanmarkt 5, Brussel

Vertel het verder: