IM: Liesbeth List

Welkom op je begrafenis! Met een grafrede door Annemarie Oster
Liesbeth List © Carolien Sikkenk

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? We zetten het in scène. Gastvrouw Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Liesbeth List hoe zij na haar dood herdacht wil worden. Wat betekenen leven en werk voor haar? De Nederlandse actrice Annemarie Oster spreekt het In Memoriam uit.

Liesbeth List betoverde decennia lang volle zalen met haar interpretaties van Brel en Piaf, haar duetten met Ramses Shaffy en met de musicals waarin ze stond. Na een veelbekroonde carrière als chansonnière en actrice gaf ze een jaar geleden haar allerlaatste optreden in het kader van de jubileumtour 40 jaar Liesbeth. Haar leven is altijd rijkgevuld, bewogen en fascinerend geweest en in dat verhaal mogen wij een stukje delen tijdens deze IM.

Annemarie Oster is een Nederlandse schrijfster en actrice. Ze schrijft columns voor de Volkskrant en bundelde die in het boek Mooi geweest (2012). De actrice Oster heeft bovendien een bijzonder goede List-imitatie in huis. In 2014 gaan ze samen de theaters langs met een nieuwe voorstelling.

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O.  Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.

Video's

Foto's

Documenten

Annemarie Oster sprak het in memoriam uit en wijdde daar twee columns aan in de Volkskrant die wij hier mogen overnemen:

De grafrede van Annemarie Oster was getiteld 'Elisabeth waar ben je gebleven'. Lees de tekst of kijk naar de video.

Vertel het verder: