Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Dubbelinterview met Paul De Hert en Bas Heijne over de toekomst van privacy

Bas Heijne

Bent u een kind van gescheiden ouders? Leeft u wel gezond? Bent u kredietwaardig? Waarschijnlijk vindt u dat men deze vragen niet aan u mag stellen. Tegelijkertijd volstaat een simpele analyse van Facebookgegevens om ze te beantwoorden. Tijdens het CPDP-congres organiseren Ons Erfdeel en deBuren een avond rondom privacy en (staats)veiligheid. Wat is het, wie bedreigt het, wie beschermt het en wat kunnen we zelf doen? Hoogleraar Paul De Hert (VUB) en opiniemaker Bas Heijne spreken met Krisfof Clerix (MO*).

Paul De Hert (foto) is hoogleraar strafrecht & strafvordering aan de VUB en gespecialiseerd in de domeinen van privacy, mensenrechten en strafrecht.

Schrijver, vertaler en interviewer Bas Heijne is het geweten van Nederland. In zijn ijzersterke columns in NRC neemt hij wekelijks met scherpe pen en sterke argumenten het land de maat. In 2005 kreeg hij voor zijn columnbundeling Hollandse toestanden de Henriëtte Roland Holst-prijs. Zijn recente essay Angst en schoonheid over Couperus ontving veel lof en werd door deBuren voorgesteld in de Nederlandse Ambassade.

Dit programma maakt deel uit van het publieke luik van het congres Computers, Privacy en Data Protection (CPDP). Alle info: www.cpdpconferences.org

Deze avond is de eerste avond waarop het jaarlijkse Vlaams-Nederlandse dubbelinterview van Ons Erfdeel plaatsvindt tijdens een voor het publiek toegankelijke avond bij deBuren in Brussel. In 2010 vond een eerdere live-avond, met de burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam en Janssens van Antwerpen, al plaats in het Toneelhuis. De eerste zeven gesprekken zijn hier na te lezen en betreffen thema's als populisme in de Lage Landen en Europa, de crisis in de media en het maatschappelijk middenveld.

 

Meer over privacy:

DI 21.01 Aan de knoppen #1 | De netwerksamenleving
WO 19.02 Aan de knoppen #2 | Click for Change
DI 22.04 It's the economy, stupid! #10 | Privacy te koop
Organisatie: deBuren i.s.m. Ons Erfdeel, in het kader van CPDP (VUB).

Foto's

Vertel het verder: