Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Europese Verkiezingsavond

Met o.a. Micha Wertheim, Hendrik Vos, Francisco van Jole & Chris Aalberts

Op 22 mei gaat Nederland, drie dagen voor België, naar de stembus voor de Europese verkiezingen. In tijden van euroscepsis en crisis zijn deze verkiezingen belangrijker dan ooit. Maar hoe groot is de Europese invloed van de kiezer nu eigenlijk echt? Deze vraag staat centraal tijdens een zeer gevarieerd avondprogramma dat er als volgt uitziet:

20:00 -  Column door cabaretier Micha Wertheim

20:15 - Europese consumententest met Prof. dr. Hendrik Vos (UGent)

Langzamerhand grijpt Europa steeds meer in op ons dagelijks leven: een downloadverbod, lagere beltarieven of allerlei milieumaatregelen, regelmatig hoor je dat iets ‘Europees besloten is'. Wat zijn de besluiten die het meeste invloed hebben op ons dagelijks leven? Hoogleraar Hendrik Vos, co-auteur van Hoe Europa ons leven beïnvloedt, geeft een consumententest van Europa, een top-10 van successen en mislukkingen. Presentatie: Hans Kennepohl

21:00 - De zin van stemmen
Heeft stemmen zin of is de afstand tot de burger zo ver dat alle verbinding verdwenen is? Universitair docent en publicist Chris Aalberts schreef Kunnen burgers Europa van koers laten veranderen? waarin hij bij de invloed van de burger grote vraagtekens zet. Hoe komt dit en is het mogelijk dit te verbeteren? Hij gaat in debat met hoogleraar Hendrik Vos en het publiek. Gespreksleiding: Francisco van Jole (Joop.nl)

Organisatie: deBuren en debatcentrum Arminius in samenwerking met opiniesite Joop.nl 

Vertel het verder: