De Europese Karavaan #5 | De Europese Integratie Test

Debat over Europese waarden en integratie met o.a. Paul Scheffer

In het kader van de Europese Verkiezingen in mei 2014 organiseert het Utrechtse platform House of Commons in samenwerking met Brandstof en deBuren een serie lezingen en debatten. Filosofen en andere denkers bieden een eigentijds en persoonlijk perspectief op de toekomst van Europa. Deze vijfde editie in Utrecht vindt plaats in de Geertekerk in samenwerking met In De Houten Broek. Zij organiseren in de Geertekerk een doorlopend programma van speeches, lezingen en sermoenen.

Hoofdgast van de avond is Paul Scheffer, hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Tilburg en bekend publicist en auteur van onder andere het veelbesproken boek Land van Aankomst (2007). Ook Pink Pony Express, een interdisciplinair designcollectief, is te gast.

Moderator is professor Sybe de Vries, Universiteit Utrecht.

Gedurende de middag is er een speciale Europa-tentoonstelling te bezoeken, 'Circus Europe', van de hand van beeldend kunstenaar Machteld van Buren en dichter Peter van Lier.

Tijdens deze editie van de Europese Karavaan vindt de eerste Europese Integratie Test plaats. Wie is de beste Europeaan van Utrecht? 

 


House of Commons (#HOC) is een Utrechts platform dat kennisinstellingen, culturele initiatieven, bedrijven en burgers verbindt en actief betrekt bij belangrijke thema’s voor de stad. Door mensen met elkaar te verbinden en slim samen te werken is #HOC in staat om nieuwe kennis en inzichten te genereren die een positieve bijdrage leveren aan de toekomstontwikkeling van de stad Utrecht.  #HOC biedt een podium waar gelijk- en andersdenkenden degens kunnen kruisen, plannen kunnen doordenken, meningen kunnen scherpen en elkaar kunnen inspireren en voeden met nieuwe ideeën. Eerder organiseerden zij in samenwerking met deBuren de lezingenreeks De Nieuwe Preek.

In De Houten Broek is een podium voor de kunst van het gesproken woord. Speerpunten van de organisatie zijn de kracht en schoonheid van het gesproken woord en het luisteren daarnaar. In De Houten Broek organiseert een doorlopend programma van sermoenen, kanselredes, lekenpreken, donderredes, eloquente speeches in de Geertekerk te Utrecht, met onderwerpen die je aan het denken zetten.


In deze reeks:

05.01 De Europese Karavaan #1 | (On)verdraaglijk! Utrecht
23.01 De Europese Karavaan #2 | De inslag van Europa Amsterdam
13.03 De Europese Karavaan #3 | Geloof in Europa Brussel
13.03 De Europese Karavaan #4 | De inslag van Europa Amsterdam
13.04 De Europese Karavaan #5 | Europa, een nieuwe beweging? Utrecht
24.04 De Europese Karavaan #6 | Wrap Up Europe! BrusselOrganisatie: deBuren, Brandstof en House of Commons i.s.m. In De Houten Broek en de gemeente Utrecht

Dit evenement vond plaats op zondag 13 april 2014

Geertekerk, Geertekerkhof 23, 3511 XC Utrecht, Nederland

Vertel het verder: