De Europese Karavaan #2 | De inslag van Europa

Wat is uw band met de Europese geschiedenis?

In het kader van de Europese Verkiezingen in mei 2014 organiseren het Utrechtse platform House of Commons, Brandstof en deBuren een serie Europese lezingen en debatten. Filosofen en andere denkers bieden een eigentijds en persoonlijk perspectief op de toekomst van Europa. Tijdens deze tweede lezing in Amsterdam zoomen we in op de band die inwoners van Europa hebben met hun continent. Filosoof Haroon Sheikh laat u op een nieuwe manier kijken naar de verbinding tussen Europese modernisering en lokale tradities.

Haroon Sheikh is filosoof en het hoofd van de denktank van Dasym Investment Strategies, een investeringsbank gericht op innovatieve en duurzame initiatieven. In zijn proefschrift, Embedding Technopolis, schreef hij over de verbinding tussen modernisering en traditie.

>> Lees meer over deze lezing.


House of Commons (#HOC) is een Utrechts platform dat kennisinstellingen, culturele initiatieven, bedrijven en burgers verbindt en actief betrekt bij belangrijke thema’s voor de stad. Door mensen met elkaar te verbinden en slim samen te werken is #HOC in staat om nieuwe kennis en inzichten te genereren die een positieve bijdrage leveren aan de toekomstontwikkeling van de stad Utrecht.  #HOC biedt een podium waar gelijk- en andersdenkenden degens kunnen kruisen, plannen kunnen doordenken, meningen kunnen scherpen en elkaar kunnen inspireren en voeden met nieuwe ideeën. Eerder organiseerden zij in samenwerking met deBuren de lezingenreeks De Nieuwe Preek.


In deze reeks:

05.01 De Europese Karavaan #1 | (On)verdraaglijk! Utrecht
23.01 De Europese Karavaan #2 | De inslag van Europa Amsterdam
13.03 De Europese Karavaan #3 | Geloof in Europa Brussel
13.03 De Europese Karavaan #4 | De inslag van Europa Amsterdam
13.04 De Europese Karavaan #5 | Europa, een nieuwe beweging? Utrecht
24.04 De Europese Karavaan #6 | Wrap Up Europe! Brussel



Organisatie: Brandstof i.s.m. deBuren en House of Commons

Dit evenement vond plaats op donderdag 23 januari 2014

Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam, Nederland

Vertel het verder: