Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Qwerty & Azerty 2014 (Antwerpen)

De Grote Literaire Quiz der Lage Landen

Na een editie in Amsterdam begin deze maand keert Qwerty & Azerty terug naar de plaats waar het allemaal begon: het Koninklijk Atheneum in Antwerpen. Dezelfde spannende wedstrijdformule: teams van 4 personen beantwoorden vragen over boeken en schrijvers uit de Lage Landen. Soms moeilijk, soms makkelijk maar steeds interessant. Ook nu is Warre Borgmans quizmaster en is Wim Brands, presentator VPRO Boeken, juryvoorzitter. Speciaal aan deze editie is een gastoptreden van de Surinaamse schrijfster Ruth San A Jong (De laatste parade). Er zijn mooie prijzen te winnen.

Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen en Nederlanders weten niet zo veel van elkaars schrijvers en literatuur. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te frissen. Daarom: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen. Test uw kennis en doe ook mee met een team van 4 personen.

De quiz is niet enkel opgebouwd uit louter theoretische vragen. We testen de kennis ook aan de hand van filmfragmenten, audio-opnamen en illustraties. Hiervoor kunnen we een beroep doen op het rijke archief van foto's, podcasts, Radioboeken & citybooks, film- en audiofragmenten dat Vlaanderen en Nederland rijk is.

Qwerty & Azerty, de Grote Quiz der Lage Landen, vindt voor de derde keer plaats in Antwerpen, op vrijdag 21 maart om 20:00 in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen. De leerlingen en hun leerkrachten staan ook dit keer mee in voor de organisatie. In ruil voor hun inspanningen gaat de opbrengst van de quiz naar een cultuurproject van de school.

Hoe deelnemen?

Heel eenvoudig. Stel een team samen van 4 personen, vul het inschrijvingsformulier in en stuur dit door. Deelnemen kost 10 euro per team van 4 personen. Inschrijven kan zolang er plaats is. Wanneer u hebt ingeschreven, krijgt u van ons een bevestiging.

Prijzenpakket

De mooie prijzen voor de winnaars en deelnemers worden ons vriendelijk aangeboden door Cinema Zuid, M HKA, VPRO, de Brakke Grond, Borgerhoff & Lamberigts, Uitgeverij Van Halewijck, WPG Uitgevers, Ons Erfdeel, DW B, de Nederlandse Taalunie, Boek.be en deBuren.


Organisatie: deBuren, partners: Nederlandse Taalunie, VPRO en het Koninklijk Atheneum Antwerpen

Foto's

© Marianne Hommersom

Documenten

 

Vertel het verder: