Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Qwerty & Azerty 2014 (Amsterdam)

De Grote Literaire Quiz der Lage Landen

Qwerty & Azerty is een boeiende, humorvolle quiz over boeken en schrijvers, over klassiekers en debuten, over proza en poëzie uit de Lage Landen. Na het succes van de twee vorige edities in Antwerpen, organiseren we Qwerty & Azerty nu ook in Amsterdam. Quizmaster is opnieuw de immer geestige en charmante Warre Borgmans. Wim Brands, presentator VPRO Boeken, is juryvoorzitter. Test uw kennis en doe ook mee met een team van 4 personen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Quist u liever mee in Antwerpen op 21 maart? Dat kan, klik dan hier.

Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen en Nederlanders weten niet zo veel van elkaars schrijvers en literatuur. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te frissen. Daarom: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen.

De quiz is niet enkel opgebouwd uit louter theoretische vragen. We testen de kennis ook aan de hand van filmfragmenten, audio-opnamen en illustraties. Hiervoor kunnen we een beroep doen op het rijke archief van foto's, podcasts, Radioboeken & citybooks, film- en audiofragmenten dat Vlaanderen en Nederland rijk is.

Hoe deelnemen?

Heel eenvoudig! Stel een team samen van 4 personen, vul het inschrijvingsformulier in en stuur dit door. Deelnemen kost 10 euro per team van 4 personen. De inkomsten gaan naar een goed doel. Inschrijven kan zolang er plaats is. Wanneer u hebt ingeschreven, krijgt u van ons een bevestiging.

Prijzenpakket

De mooie prijzen voor de winnaars en deelnemers worden ons vriendelijk aangeboden door Cinema Zuid, M HKA, VPRO, de Brakke Grond, Borgerhoff & Lamberigts, Uitgeverij Van Halewijck, WPG Uitgevers, Ons Erfdeel, DW B, de Nederlandse Taalunie, Boek.be en deBuren.

 

Organisatie: deBuren, partners: Nederlandse Taalunie, VPRO en de Brakke Grond

Foto's

Documenten

Vertel het verder: