Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In The Dark | Luisteravond #3

Waargebeurde sprookjes en waarachtige verzinsels.

In The Dark is een internationale radiogemeenschap die regelmatig luistersessies organiseert voor geluidsverhalen die je niet zo vaak hoort op antenne. Omdat je er voor moet gaan zitten, omdat de verhalen aangrijpender zijn. Een luisteravond met het kruim van al dan niet onvervalste radioverhalen uit Vlaanderen, Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.

Programma

20:00 - Twee vreemde verhalen van onder de Zaventemse kerktoren.

- De zendmast van Veltem: een documentaire van Brecht Devoldere (VRT) over de gemengde zegen van het wonen naast een zendmast.

- Wa Da De Minse Klappe Gelak As d'Onne Basse: een luisterspel over de zoektocht naar identiteit onder de Zaventemse rook & herrie, door het gebied waar witlof zijn bakermat heeft, Erps zich nog steeds niet met Kwerps heeft verzoend en de taal alleen door honden te verstaan is. Wat gebeurde er precies op de 15e februari 1961? Gemaakt door de Belgische dichter Didi de Paris en Lukas Simonis, improviserend musicus en componist uit Rotterdam. Simonis maakt deel uit van WORM, een instituut voor avantgardistische recreatie te Rotterdam.

21:00 - Not strictly fairy tales.

Tales of shattered dreams, real life fables, and man-made magical gardens.
They are here because we still need to make sense of the world
and because sometimes we can't.

Nina Garthwaite (de oprichter van In The Dark London) stelt het eerste In The Dark-audioalbum voor met vreemdsoortige luistersprookjes uit Engeland en de Verenigde Staten.

Organisatie: In the Dark i.s.m. deBuren

Dit evenement vond plaats op zaterdag 15 juni 2013

Café Kiebooms, De Coninckplein 18, 2060 Antwerpen

Vertel het verder: