Vijf jaar Luisterpunt

Literair en muzikaal feestprogramma met medewerking van citybooks-auteurs

Luisterpunt is de Vlaamse bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Radioboeken en citybooks van deBuren zijn veelgevraagd. Op 14 juni viert deBuren vijf jaar Luisterpunt mee met een literair luisterprogramma in de Vooruit. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

  • Om 18:30 lezen de Vlaamse auteurs Annelies Verbeke, Peter Holvoet-Hanssen en Bart Van Loo voor uit hun citybook over respectievelijk Gent, Oostende en Chartres. Vervolgens gaan de drie schrijvers in gesprek met Frieda Van Wijck. Dit programmaonderdeel kwam tot stand in samenwerking met deBuren. De rest van het programma - zie hieronder - wordt georganiseerd door Luisterpunt.
  • Om 20u15 nipt u van een glaasje cava terwijl Luisterpuntvoorzitter Albert Keersmaekers u vergast op een verjaardagsspeech. Daarna volgen hapjes en drankjes.

  • Om 21u30 spelen muzikanten Sacha Van Loo en Geert Maeckelbergh een samenspel van Balkan blues, Braziliaanse en Kaapverdische melancholie, eigen werk en lichte jazz.Geert Maeckelbergh, gewapend met een absoluut gehoor, vingervlugheid en een ontembare muzikale nieuwsgierigheid, bespeelt met zijn piano verschillende stijlen, gaande van jazz en pop tot wereldmuziek. Sacha Van Loo zingt liederen uit Oost-Europa, begeleidt zichzelf op een Russisch accordeon en is een hartstochtelijk vertolker van de muziek die hij o.a. van zijn Oekraïense grootmoeder leerde.

  • Rond 22u bent u zelf aan de beurt tijdens het danscafé met DJ GaGa.

Vervoer en bereikbaarheid
Luisterpunt zorgt voor begeleiding op vaste tijdstippen van treinstation Gent-Sint-Pieters naar de Vooruit en terug . Plaats van afspraak: de centrale hal van het station. Tussen 17u en 18u staan daar mensen klaar. Om 17u30 en om 18:30 vertrekken we naar de Vooruit. Ook vanaf 19u staan we klaar, om om 19u30 te vertrekken. En indien u wenst brengen we u om 22u45 en 23u30 terug van de Vooruit naar het station. Mocht u met de auto komen, dan raden we u aan om te parkeren in Parking 10 onder het Sint-Pietersplein. Deze parking is 24 op 24 uur open, en u betaalt 2,50 euro voor een hele dag.

Weekendje Gent tegen gereduceerd tarief
En misschien maakt u er een fijn weekendje Gent van? Via Luisterpunt kunt u tegen een voordelig tarief een kamer boeken in het nabijgelegen IBIS-hotel Centrum Opera. Het adres van dat hotel is Nederkouter 24. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt 76,50 euro en voor een tweepersoonskamer 91 euro. De toeristenbelasting en het ontbijt zijn inbegrepen.

Rondleidingen op zaterdag 15 juni
Om in schoonheid te eindigen biedt Luisterpunt u de mogelijkheid om de volgende dag, dus op zaterdag 15 juni, om 11 uur deel te nemen aan een bezoek aan het STAM, het nieuwe Stadsmuseum in de Bijloke en tevens partner van deBuren voor citybooks Gent, of, eveneens om 11 uur, aan een wandeling door het historisch stadscentrum.Beide activiteiten worden begeleid door gidsen. De schitterende abdij- en kloostergebouwen van de Bijloke, waarin het STAM gehuisvest is, zijn op zich al bezienswaardigheden. De rondleiding duurt anderhalf uur. Prijs per persoon: 4,5 euro (gratis voor de begeleider van een blinde of slechtziende persoon). De wandeling door het historische stadscentrum duurt twee uur en kost 5 euro per persoon. Drie proevertjes zijn inbegrepen.

Organisatie: Luisterpunt i.s.m deBuren

Video's

Foto's

© Luc Bauwens

Vertel het verder: