Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De Literaire Loketten: citybooks Turnhout

© Kakha Kakhiani

In 2012 was Turnhout culturele hoofdstad van Vlaanderen. deBuren droeg zijn steentje bij en nodigde auteurs uit binnen- en buitenland uit om een citybook te schrijven over de parel van de Kempen. Walter van den Broeck, Lasha Bugadze, Maxim Februari, Peter Terrin en Chika Unigwe schreven stadsverhalen die te lezen en te beluisteren zijn op www.citybooks.eu, Kakha Kakhiani maakte 24 foto’s.

Tijdens deze feestelijke middag dragen Maxim Februari en Chika Unigwe voor uit hun citybooks. Willem Bongers-Dek spreekt met hen over schrijven, Turnhout en schrijven over Turnhout.

 

Alle aanwezigen krijgen een gedrukt exemplaar van de citybooks Turnhout!


Twee voorproefjes ...

Ze hebben me naar Turnhout gestuurd. Ik zal dus wel een slecht mens zijn. Op de drempel van de overnachtingsplaats die de autoriteiten me hadden toebedacht, besefte ik opeens dat ik hier louter was terechtgekomen omdat ik mislukt was, zondig, een nutteloos lid van de samenleving, en uit wanhoop over de vergeefsheid van mijn leven barstte ik in snikken uit.

Lees hier verder in het citybook van Maxim Februari en kom woensdag luisteren.

Ik ontmoette Conrad op de dag dat hij een slang uit de klauwen van een tijger had gered. Dat verklaarde zijn vuile schooluniform. De leerkracht gaf hem geen straf. Hij ontsnapte zo aan vijf stokslagen, de gebruikelijke straf voor laatkomers, misschien omdat hij een nieuwe leerling was. Later die dag vertelde hij me dat zijn welgestelde vader was verongelukt met de auto op weg van zijn werk naar huis. Twee weken later vertelde hij me dat zijn vader was omgekomen in de brand die hun villa in rook deed opgaan, samen met al het geld. Daarom moest zijn moeder verhuizen naar een kleiner huis in een nieuwe stad. Tegen die tijd waren we al beste vrienden. Zelfs na vele jaren wist niemand, ook ik niet, waar Conrad woonde voor hij zijn vader verloor en hoe die gestorven was. Hij vertelde het verhaal iedere keer anders.


Lees hier verder in het citybook van Chika Unigwe en kom woensdag luisteren.

Organisatie: deBuren en het Vlaams Parlement i.s.m. Turnhout 2012 en Broodje Brussel

Foto's

Dit evenement vond plaats op woensdag 10 april 2013

De Loketten van het Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Vertel het verder: