De Literaire Loketten: Boekpresentatie 'Grens/Frontière'

Boekpresentatie Nederlandstalige versie 'Grens/Frontière' van Ons Erfdeel

In 1713 werd tijdens de Vrede van Utrecht de grens vastgelegd tussen wat toen het Franse Koninkrijk was en de Oostenrijkse Nederlanden werd. Die grens is sindsdien nauwelijks nog gewijzigd en bakent nu België af van Frankrijk. Wat betekent ze voor Vlaamse en Franse schrijvers die in de buurt ervan zijn opgegroeid? Luc Devoldere (Ons Erfdeel) stelt het boek voor en geeft het woord aan Anne Provoost en Luuk Gruwez.

Driehonderd jaar na 1713 wil Grens-Frontière 1713-2013, dat in een Nederlandse en een Franse versie verschijnt, de grens aftasten en verkennen. Wat betekent ze voor Vlaamse en Franse schrijvers die in de buurt ervan zijn opgegroeid? Twee grenswandelaars lopen de grens langs van Risquons-Tout tot De Panne en noteren wat ze zien. Fotografen leggen het grensgebied vast. Dichters en essayisten mediteren over wat grenzen zijn.

Proza en poëzie van Anne Provoost, Michel Quint, Luuk Gruwez, Annie Degroote, Herman Leenders, Davide Longo, Jozef Deleu, Marguerite Yourcenar en Jacques Darras.

Essays en notities van Ludo Milis, Geert van Istendael, Joep Leerssen en Régis Debray.

Reisverhalen van Luc Devoldere en Wim Chielens.

Foto's van Michaël Depestele, Michiel Hendryckx en Stephan Vanfleteren.

U kunt het boek hier bestellen; het zal ook te koop zijn na de presentatie!


Organisatie: deBuren en het Vlaams Parlement i.s.m. Broodje Brussel

Video's

 

 

 

Foto's

Documenten

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: