IM: Jan Vanriet

Welkom op je begrafenis
© Koen Broos

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Jan Vanriet hoe hij na zijn dood herdacht wil worden. Voorafgaand aan dit gesprek draagt vriend Kurt Van Eeghem een speciaal voor de gelegenheid geschreven In Memoriam voor. Kom luisteren!

Jan Vanriet is bekend als schilder, illustrator en dichter. In 2010 had hij een imposante overzichtstentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en tot 24 februari is in Brussel de expositie Closed Doors (Roberto Polo Gallery). Dichten is altijd een constante in zijn leven geweest. In 2008 verscheen zijn bundel Stormlicht en eind 2012 verscheen Leegstand (De Bezige Bij Antwerpen). Vanriet vertoeft altijd in de wereld van de literatuur en in die van de beeldende kunst. Op verzoek van Vrijstaat O. en deBuren vertoeft hij ook even in het hiernamaals ...

Vanriet is niet de eerste schrijver die te gast is in de reeks IM. Via deburen.eu/nl/im kunt u in woord en beeld de openbare uitvaarten bijwonen van Adriaan van Dis, Dick Matena, J. Bernlef, Eric de Kuyper en Joost Prinsen. Naast schrijvers zijn er regelmatig andere prominenten te gast: ook Jan Hoet, Paula Sémer en Viviane De Muynck schoven aan.

 

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O.  Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.

Video's

Foto's

Foto's © Annie Boedt

Dit evenement vond plaats op zondag 20 januari 2013

Vrijstaat O. | Zeedijk 10, 8400 Oostende

Vertel het verder: