Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Literaire avond: Tommy Wieringa

© Vivianne Sassen

deBuren zet de traditie van de Literaire Avonden op de Nederlandse ambassade voort met als eerste gast voor 2013 Tommy Wieringa. Met op zijn naam veelgeprezen en wereldwijd vertaalde boeken als Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen behoort Wieringa ‘tot de Grote Tien van de Nederlandse literatuur', aldus NRC Handelsblad. In de ambassade wordt hij geïnterviewd door Piet Piryns.

Tommy Wieringa: korte biografie
Tommy Wieringa (Goor, 1967) bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. Hij schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels. In mei 2009 verscheen Caesarion en in 2012 zijn meest recente roman: Dit zijn de namen, "een monumentale roman", aldus De Volkskrant.

Wieringa presenteert televisiereeks 'De Grens'
Vanaf zondag 24 februari om 20:20 presenteert Wieringa bij de VPRO de televisiereeks De Grens, waarin de schrijver - zelf afkomstig uit de Oostelijke grensstreek - de rafelranden van Nederland onderzoekt. In een reis door eigen land vraagt hij zich af hij waarom de grenzen lopen zoals ze lopen en hoe de grenzen ons verdelen en verenigen. Uiteraard komt ook de grens met België uitgebreid aan bod.

Organisatie: deBuren i.s.m. de Nederlandse Ambassade

Foto's

Vertel het verder: