Stop de Tijd! Feestelijke afsluiting brievenwedstrijd Trage Post

Wat zou u uw kleinkind willen vertellen, wanneer hij of zij 18 jaar oud is?
© Marianne Hommersom

Eind 2012 schreven meer dan 150 grootouders trage brieven aan hun kleinkinderen: brieven van nu naar straks. De brievenschrijvers van de vijf meest uitzonderlijke brieven winnen een bijzondere prijs: een persoonlijke brief gericht aan hun kleinkind, geschreven door Stefan Hertmans, Joke van Leeuwen, Hugo Brandt Corstius, Saskia de Coster of Hugo de Ridder. Alle brieven worden bewaard en pas in 2030 aan de inmiddels volwassen geworden kleinkinderen bezorgd.

De vijf winnaars worden op 21 april bekend gemaakt tijdens een feestelijk middagprogramma in Passa Porta in Brussel. Tijdens het middagprogramma ter afsluiting van de brievenwedstrijd overhandigen we alle inzendingen en de ongeopende brieven van de auteurs aan vzw WAERBEKE in Waarbeke (Geraardsbergen), waar de brieven in het Portaal van de Stilte in bewaring worden genomen. De vijf prijswinnende grootouderbrieven worden voorgelezen, Gudrun De Geyter (VRT- Klara) praat met Hugo de Ridder over zijn boek Brief aan mijn kleinkinderen (2012) en Jan Hautekiet (radiomaker bij Radio 1, muzikant en producer) draagt een zelfgeschreven brief aan zijn drie kleinzonen voor. Uiteraard is er ook nog de gelegenheid om een eigen trage brief te posten!

Organisatie: deBuren en WAERBEKE in samenwerking met Passa Porta. De brievenwedstrijd ‘Trage Post' maakt deel uit van het sensibiliseringsproject ‘Trage Post 2012 Slow Mail', een initiatief van WAERBEKE

Video's

Foto's

Documenten

Klik hier om de trage brief te lezen die Jan Hautekiet schreef voor zijn drie kleinzonen Arnout, Lander en Viktor.

De vijf prijswinnende brieven zijn:


  • Trage Post: Dag Jinte van Annemie Degraeve.
    Haar kleindochter Jinte krijgt in 2030 een trage brief van Saskia de Coster.
  • Trage Post: Lieve Esther van Micheline Verscheure.
    Haar kleindochter Esther krijgt in 2030 een trage brief van Stefan Hertmans.
  • Trage Post: Lieve Kas. Naast de brief van zijn grootvader krijgt Kas in 2030 een trage brief van Hugo Brandt Corstius.

 

Selectie

Uit ruim 150 inzendingen werden de volgende 9 brieven geselecteerd:

1) Trage Post: Overspeeksel

2) Trage Post: Lieve Leyla

3) Trage Post: Lieve Anna Johanna

4) Trage Post: Dag Jinte

5) Trage Post: Lieve Lou

6) Trage Post: Beste kleinzoon

7) Trage Post: Lieve Loesje

8) Trage Post: Lieve Esther

9) Trage Post: Lieve Kas

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: