De Literaire Loketten | Jan Terlouw: Koning van Katoren

Jan Terlouw (1931) stond aan de basis van het succes van de Nederlandse politieke partij D66 en is een van de beste Nederlandse kinderboekenschrijvers. Naar aanleiding van de verfilming van Koning van Katoren, spreekt hij met Karin Kustermans (Leesgoed) over literatuur, film en politiek.

Aanvankelijk werkte Jan Terlouw (1931) als kernfysicus. Daarna gooide hij zijn leven om, werd een van de belangrijkste Nederlandse kinderboekenschrijvers. Hij bekleedde daarnaast diverse politieke functies en stond aan de basis van het succes van de links-liberale partij D66. Boeken als Pjotr en Oorlogswinter worden nog altijd graag gelezen. Op zondag 3 februari ging de verfilming van zijn roman Koning van Katoren in première in HETPALEIS te Antwerpen; hieronder kunt u zien hoe Terlouw daarover vertelt op het journaal. Terlouw spreekt tijdens een uitgebreid interview met Karin Kustermans over literatuur, film en politiek.

Organisatie: deBuren en het Vlaams Parlement
Deze activiteit werd opgenomen in de agenda van Broodje Brussel

Familiefilm Koning van Katoren pre-opent het 25ste Jeugdfilmfestival!De Nederlands-Vlaamse familiefilm Koning van Katoren, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw, ging op zondag 3 februari in première in theaterhuis HETPALEIS in Antwerpen. Deze feestelijke première, in aanwezigheid van de hoofdcast en Jan Terlouw, was meteen het startschot en de vooropening van de 25ste editie van het Europees Jeugdfilmfestival. Het festival start officieel op zaterdag 9 februari en loopt negen dagen lang tijdens de Krokusvakantie in Antwerpen en Brugge.

De film Koning van Katoren is een spannende avonturenfilm, in een regie van de Nederlander Ben Sombogaart (Kruistocht in Spijkerbroek).  Het scenario werd geschreven door de Belgen Chris Craps en Jean-Claude Van Rijckeghem en producent Kees Kasander verzorgde de productie. De film komt op 6 februari in de bioscopen in Vlaanderen en wordt verdeeld door de nieuwe Belgische distributeur eOne.

Nadat de koning van Katoren sterft, grijpen de ministers de macht, tot de 17-jarige Stach (acteur Mingus Dagelet) zich kandidaat stelt om de troon op te volgen. Door de massale persaandacht voelen de ministers zich in het nauw gedreven. Ze sturen de tiener weg met vijf gevaarlijke opdrachten. Reporter Kim (actrice Abbey Hoes) volgt hem op de voet.

Meer info: www.koningvankatorendefilm.be
Ontdek het volledige film- en randprogramma van het festival op www.jeugdfilmfestival.be.

Video's

 

Foto's

Documenten

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: