Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch

Hét zinderende zomertheaterfestival van het zuiden serveert opnieuw een internationale programmering vol inspirerende, toonaangevende (locatie) theater-, dans-, muziek- en muziektheaterproducties. Door ambitieuze makers, geëngageerde gezelschappen. Van ver en dichtbij.

Zo komt 'de wonderboy van het hedendaagse Europese danstheater' choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui met zijn gezelschap Eastman weer naar Theaterfestival Boulevard voor opnieuw een (Nederlandse) première: PUZ/ZLE, een wereldse dansvoorstelling waarin zowel religieuze als seculiere en zowel christelijke als islamitische bronnen en tradities versmelten tot één adembenemend schouwspel.

Laat theatermaker Dries Verhoeven ons in zijn installatievoorstelling DONKERE KAMER ervaren hoe blinden de (ziende) wereld om hen heen ervaren. Verlegt Boukje Schweigman de grenzen van de natuur én die van haar dansers in haar nieuwe, magische onderwater-voorstelling SPIEGEL. En komt Wunderbaum naar 's-Hertogenbosch met HET SPOOKHUIS DER GESCHIEDENIS, een theateropera over de gruwelen van het moderne verleden.

Maar het festival toont evengoed de getalenteerde nieuwkomers, de frisse makers die, juist nu - in tijden van harde bezuinigingen, kunnen rekenen op onze meerjarige ondersteuning. De Bloem van de Natie bijvoorbeeld, die de grote, alledaagse werkelijkheid van financiële rampspoed toont in de fysieke, tragikomische voorstelling DE BLOEM VAN DE NATIE PRESENTEERT DE JAARCIJFERS. Maar ook Hertog Zout die met VAST laat zien hoe ex-gedetineerden een plek (terug) in de maatschappij proberen te veroveren. En Studio Gebroed die de geschiedenis een zetje geeft in HENDRIK.

Theaterfestival Boulevard 2012 presenteert zo ruim zestig verschillende opzienbarende, spraakmakende programmaonderdelen: dertig theater, dans- en muziekproducties - waaronder veel (internationale) premières - op podia en verrassende, nieuwe locaties in en om de stad.

Een fraai (eerste) voorbeeld van die internationale uitwisseling is de Franse choreograaf Olivier Dubois, die tijdens Theaterfestival Boulevard 2012 RÉVOLUTION toont; een hallucinerende dansvoorstelling waarin de kracht van twaalf danseressen, roterend om een paal, wedijvert met de verwachtingen van het publiek.

Bovendien presenteert Theaterfestival Boulevard tijdens het laatste weekend (11 en 12 augustus) op en rond het festivalplein veertien straattheatergezelschappen uit binnen- en buitenland (dankzij extra financiële steun van de Bank Giro Loterij) als eerste aanloop naar ons ambitieuze plan voor 2018 BrabantStad Culturele Hoofdstad: vanaf 2014 willen we straattheatergroepen laten adopteren door Brabantse straten die er voorstellingen en workshops zullen geven.

Theaterfestival Boulevard belooft opnieuw een heerlijk zomertheaterfestival te worden. Met elf dagen lang bijzondere activiteiten die inspireren, becommentariëren, aan het denken zetten en/of uitdagen. In een ambiance van Brabantse gastvrijheid.Meer info: www.festivalboulevard.nl

Dit evenement vond plaats van donderdag 2 augustus 2012 t/m zondag 12 augustus 2012

Theaterfestival Boulevard speelt zich af in en rond heel de stad. De meeste locaties zijn te vinden op loopafstand van het festivalplein, De Parade.

Vertel het verder: