What about Brussels?

Presentatie 'Architectuurboek Vlaanderen' en debat
Overkapping Scheepvaartmuseum, Amsterdam (NL) - Ney & Partners © Karin Borghouts

Het Architectuurboek Vlaanderen N°10: Radicale gemeenplaatsen – Europese architectuur uit Vlaanderen maakt een Grand Tour langs Vlaamse en Europese steden. Op uitgelezen locaties houden auteurs van het Architectuurboek Vlaanderen salon met gastsprekers en zoeken door reflectie en debat de dialoog op tussen Vlaamse architectuur en lokale en/of Europese architectuurthema’s.

Op donderdag 29 november 2012 wordt salon gehouden in het Atelier Vlaams Bouwmeester in Brussel. De stad Brussel staat, als hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa, de komende decennia voor grote ruimtelijke uitdagingen. De complexiteit van het bestuursapparaat in Brussel heeft haar invloed op de ruimtelijke planning en dus op het fysieke voorkomen en de architectuur.

Aanleiding voor het debat is het artikel ‘What about Brussels?' van Pieter T'Jonck in de nieuwe editie van het Architectuurboek Vlaanderen. Debatteren mee: Joachim Declerck (Architecture Workroom Brussels), Christoph Grafe (Vlaams Architectuurinstituut), Zofia Machnicka (cultuurdienst Poolse ambassade), Charlotte Kokken (Urban Designer), Benoit Moritz (MSA), Peter Swinnen (Vlaams Bouwmeester) en Pieter T'Jonck (architectuurcriticus).

Organisatie: VAi en deBuren i.s.m. Atelier Bouwmeester

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: