IM: Adriaan van Dis

Welkom op je begrafenis

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Adriaan van Dis hoe hij na zijn dood herdacht wil worden. Hij draagt voor zichzelf een In Memoriam voor dat hij speciaal voor deze gelegenheid schreef. Hoe draagt Van Dis ... Van Dis ten grave? Kom luisteren!

Van Dis is bekend van het beste Nederlandstalige boekenprogramma ooit (Hier is... Adriaan van Dis) maar is bovenal schrijver. Met succesromans als Indische duinen (1994) en Familieziek (2002) bereikte hij een breed publiek en met Stadsliefde (2011) schreef hij dé literaire Parijsgids.

Van Dis is niet de eerste schrijver die te gast is in de reeks IM. Via deburen.eu/nl/im kunt u in woord en beeld de openbare uitvaarten bijwonen van Dick Matena, J. Bernlef, Eric de Kuyper en Joost Prinsen. Naast schrijvers zijn er regelmatig andere prominenten te gast: ook Jan Hoet, Paula Sémer en Viviane De Muynck schoven aan.

 

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O.  Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.

Video's

Foto's

Documenten

  • Adriaan van Dis liet zijn overleden vader, Victor Justin Mulder, een In Memorian voor hem voordragen. Lees het IM hier.
Vertel het verder: