Colloquium - De Diamanten Kogel

Sinds 2002 wordt jaarlijks de beste oorspronkelijk Nederlandstalige publicatie in het interessegebied 'spannend boek' bekroond met De Diamanten Kogel. Vorige winnaars waren Benny Baudewyns, Jef Geeraerts, Bob Mendes, Esther Verhoef en Felix Thijssen.

De Franse misdaadauteur Fred Vargas hekelt het onderscheid tussen 'littérature blanche' en 'littérature noire'. "Ze zeggen dat detectives voor imbecielen zijn die niks anders kunnen lezen. In de misdaadroman gaat het nochtans om het zoeken naar een oplossing, het is een queeste, precies zoals in de boeken van Balzac en Zola."

Naar aanleiding van de zesde uitreiking van De Diamanten Kogel buigen misdaadauteurs en critici zich over het misverstand dat spannende boeken geen literatuur kunnen zijn. Deelnemers aan het colloquium zijn onder meer Jos van Cann (NL), J. Madison Davis (VS), Jooris Van Hulle (B), Roel Janssen (NL), Henri-Floris Jespers (B), Jan Lampo (B), Mieke de Loof (B), Bob Mendes (B), Elvin Post (NL), Matthijs de Ridder (B), Felix Thijssen (NL), Lukas De Vos (B) en Esther Verhoef (NL).

In samenwerking met De Diamanten Kogel en het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs
www.diamantenkogel.be
www.misdaadauteurs.be

Documenten

Klik hier voor de uitnodiging en het programma van het colloquium

Klik hier voor meer informatie over de uitreiking van De Diamanten Kogel

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: