Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vacature: Held (m/v)

Hedendaags heldendom

Wie is uw held? Is het de witte Power Ranger, een ijslandvaarder, Xena, the warrior princess of gewoon de melkboer van om de hoek? Onze heldenwedstrijd bewees dat het kiezen van een held een heel persoonlijke zaak is. Leer er meer over tijdens onze heldenavond op 17 april!

Heldenwedstrijd

U kunt nog tot en met 15 april stemmen voor de publieksprijs op de Facebookpagina van Erfgoeddag. Dat doet u door uw favoriet ‘leuk te vinden’ (of te 'liken’). De persoon met de inzending met de meeste ‘kliks’ gaat meteen ook naar huis met de publieksprijs. Opgelet! Om te kunnen stemmen, moet u eerst ook de Facebookpagina van Erfgoeddag ‘leuk vinden’ (of ‘liken’).

De winnaars van de jury- en publieksprijs van onze heldenwedstrijd worden tijdens een heldenavond op 17 april 2012 bekend gemaakt. We lauweren de winnaar van de juryprijs met een heldendicht van schrijfster Saskia de Coster en een geldprijs van € 200. De winnaar van de publieksprijs wordt in de bloemetjes gezet met een heldenboekenpakket.

Heldenavond

Na alle deze nieuwe (en oude?) helden te hebben bejubeld, buigt een panel van wijzen zich over het heldendom. Helden zijn een bron van inspiratie en van irritatie. Naast persoonlijke helden in onze nabije omgeving lanceert Hollywood elke week een nieuwe held. Wat zeggen deze helden over ons en onze maatschappij? Wat betekent het om iemand op een voetstuk te zetten? Welke motivatie schuilt daar achter? We nemen u op sleeptouw doorheen de coulissen van het heldendom met Bruno De Wever, historicus aan UGent, Dan Hassler-Forest, professor film- en mediastudies aan UvA en Elma Drayer, auteur van Verwende prinsesjes en columniste voor Trouw en Vrij Nederland. Sven Speybrouck leidt op zijn geheel unieke wijze de avond in goede banen.

Dit programma wordt georganiseerd in het kader van de Erfgoeddag (22 april 2012). In 2012 staat die in het teken van helden. Meer informatie vindt u via de website: www.erfgoeddag.be. De partners in dit programma zijn deBuren, Erfgoedcel Brussel en Coördinatie Erfgoeddag.

Foto's

Bekijk hieronder de inzendingen op Flickr en stem op uw favoriet op de Facebookpagina van Erfgoeddag

Documenten

 

 

Vertel het verder: