Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

citybooks Lublin: Mauro Pawlowski en Maud Vanhauwaert in gesprek met Johan de Boose

In het kader van de fototentoonstelling citybooks ('Summer of Photography')
Mauro © Jan Vandevyver

 

Mauro Pawlowski is vooral bekend als muzikant en is tegenwoordig gitarist bij dEUS. Als schrijver debuteerde hij met een dichtbundel onder zijn volledige naam: Mauro Antonio Pawlowski. Voor citybooks verbleef hij in het Poolse Lublin. Hij schreef een citybook, waaruit hij in De Markten zal voorlezen. Daarna gesprek met Polen-kenner Johan de Boose, auteur van o.a. De Grensganger: reis langs de ruïnes van het IJzeren Gordijn en Bloedgetuigen.

Hoewel aangekondigd in de titel, zal Maud Vanhauwaert niet aanwezig zijn.

In Lublin schreef Mauro het citybook Na zdrowie, brave Belg!, een verhaal over eenzame achterooms die verzot zijn op Westerse kleurenstylo's, over onvoorstelbaar dronken nachten met Obi-Wan Kenobi en de zouten haring die je daartegen maar nauwelijks beschermt. En over muziek, natuurlijk. Lees het volledige verhaal nu op www.city-books.eu. De podcast, voorgelezen door Mauro zelf, komt binnenkort online. De vertalingen naar het Frans, Engels én Pools zijn in volle gang.

FM Brussel Beluister hier een interview op FM Brussel met Mauro Pawlowski.
Tijdens zijn residentie werd hij geïnterviewd door de Poolse krant Dziennik Wschodni. Het artikel lees je hier (In het Pools)

 

Organisatie: deBuren in samenwerking met De Markten

 

 

Mauro Pawlowski en Johan de Boose © Marianne Hommersom

Mauro Pawlowski en Johan de Boose © Marianne Hommersom

Mauro Pawlowski en Johan de Boose © Marianne Hommersom
Mauro Pawlowksi en Johan de Boose © Marianne Hommersom

Het gesprek tussen Mauro Pawlowski en Johan de Boose vond plaats in het kader van de citybooksfototentoonstelling in De Markten. Een tweede literair evenement in de Markten vindt plaats op donderdag 28 juni 2012: Arnon Grunberg leest voor uit zijn citybook Aangifte en gaat hij in gesprek met Annelies Beck (VRT Radio 1). Klik hier voor meer informatie over de fototentoonstelling citybooks ‘Summer of Photography'


Meer in de reeks Thinking Europe

Video's

Vertel het verder: