Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Summer of Photography: citybooks

Een reis door Europa
© Maciej Rukasz - citybooks Lublin

Met de tentoonstelling citybooks nemen het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en De Markten u deze zomer mee op een reis door Europa. Vanuit hartje Brussel kijken we over de grenzen en tonen we u stadsportretten van steden als Boekarest, Charleroi, Graz, Lublin, Oostende, Sheffield, Skopje, Tbilisi en Utrecht. Met werk van o.a. Christian Binder, David Bocking, Sander Buyck, Lisa Van Damme, Martijn van de Griendt, Kakha Kakhiani, Maciej Rukasz, Frosina Stojkovska en Lea Titz.

De foto's zijn onderdeel van het hoofdzakelijk literaire project citybooks. Dit initiatief van deBuren wordt gesteund door Europa in het kader van het Cultuurprogramma 2007-2013. Op uitnodiging van deBuren verblijven vijf schrijvers en één fotograaf - Nederlanders, Vlamingen en andere Europeanen - gedurende twee weken in een Europese stad. Bij de selectie van de steden kiezen we voor interessante maar niet voor de hand liggende bestemmingen. De fotograaf maakt 24 beelden van de stad en creëert zo een portret van de stad waarin hij of zij verbleef. De indrukken die de schrijvers tijdens hun residentie opdoen, resulteren in een citybook: een literaire tekst die via www.city-books.eu gratis kan worden gedownload als audioboek, e-boek en als webtekst. De citybooks zijn altijd beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Als in de betreffende stad een andere taal wordt gesproken, publiceren we de teksten ook in die taal. De audioboeken worden door de auteur ingesproken in zijn of haar moedertaal.

Literair programma

Een citybookstentoonstelling zou niet compleet zijn zonder de literatuur. Daarom organiseert deBuren in De Markten ook een aantal literaire avonden met schrijvers uit heel Europa. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten tijdens de tentoonstelling:

Meer informatie: www.city-books.eu

 

Organisatie: deBuren in het kader van de Summer of Photography 2012 , een initiatief van BOZAR i.s.m. De Markten en met steun van de Europese Commissie


Meer in de reeks Thinking Europe

Video's

Foto's

Documenten


Willem Bongers over citybooks
, 25 mei 2012

 

 

Dit evenement vond plaats van donderdag 24 mei 2012 t/m woensdag 11 juli 2012

De Markten | Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Vertel het verder: