Qwerty & Azerty 2012

De Grote Literaire Quiz der Lage Landen

Qwerty & Azerty is een boeiende, humorvolle quiz over boeken en schrijvers, over klassiekers en debuten, over literair en ander proza uit de Lage Landen. Quizmaster van dienst is niemand minder dan de geestige en charmante Warre Borgmans.

Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen kennen nog maar weinig van de Nederlandse literatuur en in Nederland kan men met moeite een handjevol Vlaamse schrijvers opnoemen. Elkaars boeken lezen we al evenmin. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te vijzelen!

De quiz is niet enkel opgebouwd uit louter theoretische vragen. We testen de kennis van de deelnemers ook aan de hand van filmfragmenten, audio-opnamen, illustraties, rebussen, … Hiervoor kunnen we ondermeer een beroep doen op het rijke archief van foto’s, podcasts, Radioboeken, citybooks, filmfragmenten dat we ondertussen hebben opgebouwd bij deBuren.

De quiz wordt samengesteld door Karl Van den Broeck, chef boeken van De Morgen en Astrid Wittebolle, freelance journaliste.

Het Koninklijk Atheneum van Antwerpen
Qwerty & Azerty, de Grote Quiz der Lage Landen, vindt voor de tweede keer plaats op vrijdag 11 mei om 20u in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen.

De leerlingen en hun leerkrachten staan ook dit keer mee in voor de organisatie. In ruil voor hun inspanningen gaat de opbrengst van de quiz naar een cultuurproject van de school.

Hoe deelnemen?
Heel eenvoudig. Stel een team samen van 4 personen, vul het inschrijvingsformulier in en stuur dit door.

Deelnemen kost 10 euro per team van vier personen.

Inschrijven kan zolang er plaats is. Wanneer u u hebt ingeschreven, krijgt u van ons een bevestiging.

Ten slotte
U maakt ook kans op MOOIE PRIJZEN. Hiervoor danken we Antwerpen Boekenstad, Cinema Zuid, M HKA, WPG Uitgevers, Uitgeverij Van Halewyck, De Groene Waterman, wijnhandel De Heerlyckheid en Boek.be.

Literaire miniquiz: win een weekend Oostende!
deBuren organiseert online een literaire miniquiz als voorproefje van Qwerty & Azerty: de Grote Literaire Quiz der Lage Landen. Drie opeenvolgende weken stellen we u telkens drie vragen. Mail de goede antwoorden naar info@deburen.eu en win een gesigneerd exemplaar van 'Antwerpen/Oostende'  van Peter Holvoet-Hanssen. Wie alle negen vragen en de schiftingsvraag juist beantwoordt, maakt kans op een gratis weekend voor twee personen in de citybooksstad Oostende!

Test uzelf
De deelnemers aan de eerste Qwerty & Azerty waren zeer te spreken over de quizvragen die Karl Van den Broeck en Astrid Wittebolle bedachten. Was u er vorige keer niet bij? Wilt u uzelf alvast opwarmen voor de editie van 11 mei? Of wilt u uzelf gewoon eens testen? Hier vindt u een selectie van 30 vragen uit de quiz van 24 november 2010.Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen is een organisatie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met het Koninklijk Atheneum Antwerpen. Met dank aan Novid, specialist in audiovisuele oplossingen.

Foto's

Vertel het verder: